Вхід | Реєстрація

П’яне ДТП у центрі Кобеляк

П’яне ДТП у центрі Кобеляк

Близько 16:15 на вулиці Полтавське шосе, що в Кобеляках, неподалік заводу продтоварів «Мрія» та автозаправки «ВОГ» сталася аварія.

Зіткнулися автомобілі «Таврія» і «Шкода». Травми отримали водій і пасажир українського легковика. Один із чоловіків взагалі не міг рухатися. Його занесли в автомобіль «Швидкої допомоги» на ношах.

Прибули на місце і співробітники ДСНС. Але для них роботи не виявилося,  транспортні засоби не горіли, а постраждалих вже дістали з  машини свідки. Керував діями людей колишній депутат міськради, працівник «Мрії» Андрій Заїка. Він організував надання першої меддопомоги та імпровізоване обгородження місця ДТП.

Молодий чоловік із закривавленим обличчям, котрий стояв біля «Таврії», голосно кричав:

— Ми їхали, а він вискочив «на встрєчку» і прямо нам у лоб.

У чоловіка, який імовірно перебував за кермом «Шкоди», видимих ушкоджень помічено не було. Він зняв передній номер із свого автомобіля, що висів на капоті, і поклав у салон.  Чоловік похитувався. До потерпілих не підходив, у основному, говорив по мобільному телефону. Дехто із перехожих, які миттєво зібралися на місці пригоди, заявляли, що чули запах алкоголю.

Уже наступного дня із достовірних джерел редакція отримала інформацію, що в організмі водія «Шкода» виявили 1,63 проміле алкоголю, при допустимій нормі до 0,2.

За цим фактом  відкрите кримінальне провадження за ознаками статті 286 Кримінального кодексу України.

Стаття 286. Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння або під впливом наркотичних чи психотропних речовин:

1. Керування транспортними засобами особами в стані алкогольного сп’яніння або під впливом наркотичних чи психотропних речовин, а також передача керування транспортним засобом особі, яка перебуває у стані алкогольного сп’яніння, або під впливом наркотичних чи психотропних речовин, а так само відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння, — карається штрафом від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від двох до п’яти років.

Щодо водія та пасажира «Таврії», то після огляду медики не виявили у них ніяких серйозних травм. Від госпіталізації чоловіки відмовилися. Натомість, у лікарні перебуває водій «Шкода». У нього діагностований струс мозку.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 лютого 2022, 21:31 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації