Вхід | Реєстрація

Хто стане кращим менеджером області?

Хто стане кращим менеджером області?

Дізнаємося наприкінці місяця.

Нагадаємо, що цього року до переліку конкурсів громадських бюджетів, що фінансуються обласною та місцевими радами, додався пошук кращих менеджерів.

Із 1 лютого Полтавська обласна рада приймала заявки від учасників на конкурс «Кращий менеджер громадських бюджетів. Полтавщина».

Згідно умов, до конкурсу допускаються повнолітні особи, які проживають на території області, займаються розвитком територіальних громад та беруть участь у обласних громадських бюджетах.

Протягом десяти днів заявки подали 28 менеджерів. Голосування за кандидатів триватимуть до 24 лютого, а переможця визначать до 28‑го числа цього місяця.

 

Білицька ОТГ висунула Миколу Тюпку

Кандидатом від Білицької територіальної громади став Микола Тюпка, завідувач сектору економічного розвитку, проєктного менеджменту та інвестиційної діяльності виконавчого комітету селищної ради.

У своїй презентації він вказав, що за його допомоги в 2019 році перемогу здобули проєкти «Еколого-просвітницький туристичний маршрут ботанічним заказником «Драбинівка» с. Вишневе» та «Створення «зеленої» зони на території парку в с. Бутенки». Минулого року співфінансування отримали три ініціативи Бюджету участі Полтавської області та три — Шкільного громадського бюджету.

Враховуючи досягнуті результати, Микола Тюпка й надалі планує втілювати проєктні ініціативи з метою залучення додаткових фінансових ресурсів для успішного розвитку Білицької територіальної громади.

Порядковий номер кандидата — 6.

Кращі менеджери — освітяни

Саме тому від Кобеляцької громади заявку подала Леся Калакуцька, провідний спеціаліст відділу освіти міської ради.

Як пояснила кобелячанка, одним із напрямків роботи її відділу є популяризація громадських ініціатив, започаткованих Полтавською обласною радою. Леся Калакуцька з 2019 року координує проєкти Шкільного громадського бюджету. Завдяки злагодженій роботі, за два роки перемогу здобули 15 ідей.

У 2020‑му проєкт Лесі Калакуцької «Створення зони відпочинку на пляжі «Дитячий» у м. Кобеляки» був визнаний одним із кращих та отримав обласне співфінансування.

Номер 13 у списку кандидатів.

Екологічні ініціативи Лідії П’ятак

Драбинівську громаду на конкурсі менеджерів представляє Лідія П’ятак, котра очолює службу в справах дітей виконавчого комітету сільської ради.
Про себе жінка розповіла, що є корінною мешканкою Драбинівської ОТГ. Їй не байдужа доля сільських населених пунктів. Лідія П’ятак неодноразово брала активну участь у масових заходах, є координатором екологічних акцій, залучає молодь до екологічних проблем. Крім цього, була організатором та активним учасником кількох благодійних акцій, що мали на меті збір гуманітарної допомоги для соціально незахищених верств населення громади, забезпечення дітей із багатодітних та малозабезпечених сімей шкільним приладдям. Являється співавтором проекту зі створення доріжки до корпусу молодших класів Драбинівського НВК «Комфортна доріжка», що переміг у 2021 році. Лідія всіляко залучає жителів громади до написання проектів та їх реалізації.
20 номер у списку найактивніших менеджерів.

Ольга Хоменко створила команду з генерації ідей

Заступниця Нехворощанського сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ольга Хоменко вказала, що за час своєї роботи на посаді сформувала активну команду з генерації ідей, «проєктний портфель» якої налічує більше 60 заявок). Для молоді заступниця очільника громади проводить тренінги з грантрайтингу, партисипації та адвокації.

З 2020 року перемогли 16 (з 18 поданих) проєктів громадських бюджетів Полтавської обласної ради та два проєкти розвитку територіальних громад.
Минулого року Ольга Хоменко започаткувала «Громадський бюджет Нехворощанської ТГ» — перший серед сільських громад області.

Для розвитку громади кандидат залучає також грантові ресурси зарубіжних донорів.

Її номер у списку учасників — 15.

Проголосувати за конкурсантів можна на платформі Smart Region Полтавської області за посиланням https://smartregion.pl.ua/bm.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації