Вхід | Реєстрація

Зарплату заборгували 15 тисячам жителів області

Зарплату затримують 4% від середньооблікової чисельності штатних працівників облікового складу області. Кожному з таких працівників не виплачено в середньому 2 тис. грн. Однією з характерних причин заборгованості заробітної плати у Полтавській області є те, що окремі підприємства у той час, як заробітну плату мають виплачувати у першу чергу, дану вимогу ігнорують.
Про це, зокрема, сказала на сьогоднішній колегії в облдержадміністрації начальник Головного управління праці та соціального захисту населення Людмила Корнієнко. Також вона відзначила, що причинами несвоєчасної виплати заробітної плати на підприємствах області, і відповідно, збільшення зарплатних боргів, є і відсутність ринку збуту, невчасні розрахунки замовників за виконані роботи та недофінансування робіт за державними замовленнями.
Загалом, на колегії говорили про стан оплати праці на підприємствах, в організаціях та установах області. «Вцілому область за кризовий період утримала ситуацію. Особливо - фонду оплати праці. Ми станом на сьогодні уже виконали місцевий бюджет за перший квартал. Державний бюджет теж нормально виконуємо. Проте є тенденція на підприємствах по наростанню боргів з заробітної плати», - сказав голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Асадчев та додав, що в області відновлюють посилений моніторинг підприємств-боржників, який вели до початку економічної кризи.
Кількість економічно активних підприємств-боржників становить близько сотні. Найвищі темпи зростання зарплатних боргів за останні місяці спостерігаються на підприємствах промисловості та будівництва.
Найбільшими боржниками серед промислових підприємств області на 01.02.2010 були: ВАТ «Полтавський тепловозоремонтний завод - 5194,6 тис. грн.,ТОВ «Україна - Промресур» (м. Кременчук) - 2180,4 тис. грн., ТОВ «Завод газорозрядних лам» (м. Полтава) - 1571,5 тис. грн., Холдингова компанія «АвтоКрАЗ» (м. Кременчук) - 1251,6 тис. грн., ВАТ «Керамік» (Полтава) - 681,6 тис. грн.
У будівельній галузі це підприємства: ВАТ «Полтаватрансбуд» - 1300,3 тис. грн., ТОВ «Нерудбудматеріали» (м. Кременчук) - 419,4 тис. грн., ТОВ «Трансбуд-ПЛТ» (м. Полтава) - 293,6 тис. грн., Полтавська районна міжгосподарська будівельна організація «Райагробуд» (Полтавський район- 291 тис. грн., ТОВ «Руст» (м. Кременчук) - 275,6 тис. грн.
Першочерговими заходами, які слід вжити, за словами Людмили Корнієнко, є створення тимчасових комісій з питань погашення заборгованості у галузевих управліннях, які б комплексно розглядали кожне підприємство. На її думку, також доцільно щотижня розглядати дане питання, щоб не допустити появи нових підприємств-боржників.

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 березня 2010, 12:51 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації