Вхід | Реєстрація

Селищна рада відмовилась від реконструкції стадіону

Селищна рада відмовилась від реконструкції стадіону

Новосанжарські посадовці вказали, що не мають змоги співфінансувати проєкт із місцевого бюджету.

Нагадаємо, що проєкт із реконструкції стадіону «Нові Санжари» увійшов до переліку об’єктів, що можуть бути реалізовані в межах президентської програми «Велике будівництво».

У Полтавській ОДА зазначили, що загалом проєкт оцінений у 26,2 мільйона гривень.

Частка Новосанжарської селищної ради складає 2,6 мільйона. Проєкт із реконструкції спортивної споруди виготовлений за кошти місцевого бюджету. Оскільки стадіон віднесений до Новосанжарського ліцею, визначенням підрядника займається комісія навчального закладу.

Тендерний аукціон відбувся 27 січня. Найменшу ціну за виконання робіт запропонувало решетилівське товариство «Компанія «Тоталбуд» — 21 328 724,39 гривень, понизивши вартість на 3 763 892,21 гривні.

На засіданні регіональної комісії Державного фонду регіонального розвитку, що проходило 4 лютого, через суттєві порушення комісія виключила проєкт будівництва спортмайданчика в Розсошенцях з переліку об’єктів, які реалізуватимуть із залученням коштів ДФРР у цьому році. Таким чином, вивільнилися 4,277 мільйона гривень, що були виділені на спортивну споруду. Члени комісії перерозподілили ці кошти на стадіон «Нові Санжари», оскільки проєкт селищної ради був наступним у рейтингу оцінювання.

Та минулого тижня стало відомо, що селищна рада вирішила відмовитись від реалізації проєкту.

Відповідну інформацію оприлюднив виконуючий обов’язки голови Полтавської облдержадміністрації Дмитро Лунін:

— Ми отримали рішення від Виконавчого комітету Новосанжарської селищної ради щодо виключення інвестиційного проєкту «Реконструкція споруд стадіону «Нові Санжари» із переліку об’єктів, що можуть реалізовуватися за кошти ДФРР.

Дмитро Лунін назвав ситуацію несприятливою, оскільки Новосанжарська громада, на його думку, спроможна і могла б реалізовувати проєкт за підтримки держави.

Керівниця Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Олена Онупко підтвердила слова керівника:

— 14 лютого Виконком Новосанжарської селищної ради надав лист із проханням виключити проєкт із реконструкції стадіону з переліку. Аргументуючи це, неможливістю забезпечити відповідне співфінансування з селищного бюджету.

Керівниця Департаменту пояснила, що, відповідно до наказу Мінрегіону від 15.06.2021 року № 150, якщо місцева громада не має можливості співфінансувати проєкт із часткою 10 відсотків, він має бути виключений із переліку переможців на відповідний рік за рішенням комісії. Таким чином, згідно з цією нормою, Олена Онупко запропонувала виключити проєкт із переліку цьогорічних переможців.

У підсумку, комісія вирішила спрямувати 4,277 мільйона гривень на будівництво басейну в Миргороді. Цей проект є перехідним і реалізується з минулого року.

Отож, у 2022‑му реконструкція стадіону в Нових Санжарах відміняється.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 лютого 2022, 15:15 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації