Вхід | Реєстрація

Після дворічної перерви волонтери з’їздили на Донбас

Після дворічної перерви волонтери з’їздили на Донбас

Із подробицями поїздки з редакцією поділилася відомий кобеляцький волонтер Тетяна Вільхова.

Передусім вона подякувала усім, хто постійно підтримує волонтерський рух у Кобеляцькій громаді. Хоча із жалем відзначила, що за останні два роки активність у справі допомоги армії дещо знизилася. Підтвердженням цьому є й той факт, що протягом цього часу не було поїздок волонтерів на Схід. Справа в тому, що ніхто не погоджувався виділити транспорт для доставки вантажу. Доводилося користатися послугами Нової Пошти.

За словами Вільхової, постійну підтримку волонтерам, а з цим і армії, надають передусім навчальні заклади. Вона виділила школу із поглибленим вивченням іноземних мов, якою керує Наталія Спиця, а також Іванівську, Бутенківську, Озерську, Орлицьку та міську № 2 загальноосвітні школи. Постійними партнерами волонтерів також є завод «Мрія», хлібзавод, кілька приватних підприємців.

Поїздка відбулася 19 лютого. Їздили в Кримське та Рубіжне. Із транспортом кобелячанам допомогли їх колеги по волонтерському руху із Полтави.
Розповідає Тетяна Вільхова:

— Ми з колегами постійно спілкуємося. І ось розмовляли із побратимом, що має позивний «Дід». Це — семидесятирічний Іван Данилевський із Полтави. Почувши про наше бажання поїхати до хлопців на Донбас, він миттєво організував поїздку, надавши свій мікроавтобус. Із Кобеляк нас поїхало четверо. Я, Валя Корецька, Світлана Овчаренко та Валентина Кісіль. Валя, вона вперше поїхала. Хоча волонтером є дуже давно. Скажу одразу, що поїздка її так надихнула, що вона вже будує плани на наступну.

Кінцевою зупинкою для волонтерів стало село Кримське. Воно зараз майже обезлюдніло. У населеному пункті до початку бойових дій було дві з половиною тисячі жителів, залишилося — близько п’ятисот.

За словами Вільхової, окрім звичних замовлень від солдатів‑земляків, вони повезли дуже багато власноруч приготовлених страв. І хоча в армії зараз годують добре, гостинцям всі були раді. Особливо задоволеним був кухар, якому довелося менше готувати.

Разом із кобелячанами до Кримського приїхала і артистка Полтавської філармонії Лариса Борисенко. Вона виступила із концертом.

Несподіваною була зустріч із групою канадських фотокореспондентів. Вільхова говорить:

— Ми там і танцювали із солдатами. А канадці нас фотографували. Напевне, десь там в Канаді вийде фоторепортаж.

Загалом поїздка минула без будь-яких надзвичайних ситуацій. Хоча по приїзду волонтерів одразу попередили про можливість обстрілів. Інструктували так:

— Дівчата, бомбосховище знаходиться отам. Коли почуєте сигнал тривоги, одразу направляйтеся до нього. І не йдіть, а біжіть.

Але ховатися не довелося. Щоправда, звуки пострілів гармат чули.

Наступну поїздку планують здійснити в квітні за допомогою згаданого «Діда». Зараз активно збирають кошти на придбання лопат та гайкових ключів для ремонту техніки. Цього дійсно не вистачає.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 лютого 2022, 14:22 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації