Вхід | Реєстрація

На Київській сніг «з’їв» асфальт

На Київській сніг «з’їв» асфальт

Слідом за талим снігом капітально відремонтований автошлях розсипається по камінчиках.

У минулому номері тижневика була надрукована стаття «Бригада Маргаряна приїде перестеляти асфальт на вулиці 1 Травня». У ній розповідалося, що наприкінці листопада керівник Кобеляцького комунального підприємства «Водоканал Плюс» замовив послуги з капітального ремонту частини вулиці 1 Травня в підприємця із Золотоноші Аркадія Маргаряна. Вартість робіт склала 753 500 гривень. Минуло два місяці. І асфальт почав сходити зі снігом.

Та виявилося, що це не єдина капітально відремонтована міська дорога, покриття на якій не змогло «пережити» зиму.

25 листопада минулого року очільник комунальників підписав договір із Левом Маргаряном на капітальний ремонт дорожнього покриття частини вулиці Київської (від Покровської до Олеся Гончара ) у Кобеляках. Початкова вартість становила 766 260 гривень. Та Маргарян, до речі, єдиний учасник аукціону, понизив вартість робіт до 638 549,14 гривні.

У договорі вказано, що «підрядник усуває власними силами і засобами протягом гарантійного строку недоробки/дефекти, що зумовлені неякісним виконанням робіт. Гарантійний термін виконання робіт — один рік».

У дефектному акті зазначається, що виконавець робіт мав:

  • виправити щебеневу основу дороги на площі 1161 квадратний метр,
  • улаштувати основу щебенево-піщаною сумішшю, товщина 12 сантиметрів,
  • укласти 140 тонн асфальтобетону (шар середньою товщиною 5 сантиметрів),
  • укріпити  288 квадратних метрів узбіччя щебенем.

30 листопада Володимир Юрко підписав додаткову угоду до цього договору Щоправда, уже не з Левом, а Аркадієм Маргаряном. У ній йдеться, що сторони дійшли згоди виключити пункт 3.5 «У випадку невиконання стороною своїх зобов’язань до 31 грудня 2021 року, цей договір продовжує свою дію в невиконаній частині до повного її виконання» договору підряду на виконання робіт №2511/2 від 25.11.2021 року.

Інші пункти договору залишаються без змін.

Не зрозуміло, чому в договорі фугують обидва Маргаряни? Можливо, керівник «Водоканалу» забув, хто виконував капремонт. А, може, закон дозволяє залучати до тендеру кількох підрядників. Та як би там не було, а комусь із Маргарянів усе ж доведеться перестеляти асфальт на Київській.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 лютого 2022, 19:12 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації