Вхід | Реєстрація

Молодь вибирає шахи

Молодь вибирає шахи

Неодноразово доводилось чути і читати, що нинішня молодь і діти не цікавляться таким видом спорту, як шахи. Навіть коментатори в соцмережах зауважували, що на фото із шахових змагань у Царичанці зафіксовані люди поважного віку. Нижче — розвінчуємо цей стереотип.

17 лютого 2022 року в приміщенні БДЮТ відбувся черговий турнір серед учасників шахового гуртка. Змагання проводив керівник гуртка Олександр Житник за підтримки голови ГО  «Федерація шахів Царичанки» Ігоря Пилипенка, який виділив грамоти та медалі для нагородження переможців. У турнірі «Шахи на Приоріллі» змагалися учні гуртка БДЮТ та Цибульківської гімназії. Змагання проходило по коловій системі: по 10 хвилин кожному гравцеві на партію. За перемогу боролися семеро учасників. У основному це були учні середніх та молодших класів.

Фаворитом турніру ще до його початку вважався Роман Валешин. Не дивлячись на те, що Роман, як учень четвертого класу, був одним із наймолодших учасників змагань, він блискуче підтвердив видані йому аванси, як потенційному переможцю. Валешин із першого і до останнього туру був лідером.

За підсумками турніру — перше місце зайняв вихованець БДЮТ Роман Валешин (4 клас Царичанського ліцею), набравши 5,5 очка із 6 можливих; друге місце виборов Ярослав Рашевський (8 клас Цибульківської гімназії), набравши 4,5 очка; третє місце посів Дмитро Кузьменко (7 клас Цибульківської гімназії), набравши 3,5 очка та за додатковими показниками. Чекаємо нових зустрічей молодого покоління за шахівницями!


Автор: Ігор Бабаєв


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 лютого 2022, 12:18 | Царичанка | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації