Вхід | Реєстрація

Піднімати в повітря дрони заборонено

Піднімати в повітря дрони заборонено

Зараз практично кожен кобелячанин, як і практично кожен українець прагне чимось допомогти армії, якимось чином захистити безпеку своєї Батьківщини.

Але частенько емоції беруть гору над здоровим глуздом. Окрім того люди просто не знають, що у війни є свої правила, які суттєво відрізняють від тих, що діють під час мирного періоду.

Так деякі жителі Кобеляк, а судячи із постів на ФБ і Царичанки, висловлюють пропозиції аби волонтери підняли в небо дрони, які є в їх користуванні і за допомогою цих приладів обстежили дахи будинків на наявність міток.

Редакція передала ці побажання міського голові Кобеляк Олександру Копельцю.

Міський голова відповів:

– У нас війна. У нас введений військовий стан. Цим самим заборонено піднімати у повітря будь-які літаючі об’єкти. Право на це мають лише військовослужбовці. Все інше буде розцінюватися як диверсія. Нас про це попередили. Тому ми не будемо займатися самодіяльністю.

У свою чергу начальник відділення поліції № 2 Володимир Кузьменко розповів, що його підлеглі вже виїжджали на тривожний виклик повязаний із нібито появою в небі дрона.

Він уточнив:

– Під час перевірки було встановлено, що ніякого літаючого обєкту в небі над одним із сіл громади не було. А людина яка телефонувала має специфічний медичний діагноз.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 лютого 2022, 09:34 | Кобеляки | Суспільство


1. Niko / 3 березня 2022, 14:48
е тільки відносно дронів, а і відносно інших подій та заборон зараз поширються дуже багато фейків, слухів і навіть погроз від деяких сусідів, у яких онуки та знайомі позаписувалися в тероборону та починають ,,керувати безпекою" та вишукувати ворогів. І велика частина людей дуже знервовані і налякані. Тому потрібно допомогти всім хоч трохи заспокоїтися, отримати кваліфіковані поради від спеціалістів та місцевої влади. Тому маю пропозицію до І. Філоненка висвітлювати останні новини та розпорядження відносно безпеки та правил життя в цей нелегкий час, в ,,Ехо Кобеляк".
Наприклад, розповсюджуються слухи, що індикатори електролічильників можуть наводити літаки і тому всі повинні запакувати свої електролічильники. А також світломаскування потрібне тільки зі сторони вулиці, а зі сторони двору- світи скільки хочеш.
Взагалі то це абсурд, бо всі літаки користуються супутниковою навігацією, а не індикаторами на електролічильниках чи інших електроприборах. І світломаскування повинно бути з усіх сторон будинку або не бути зовсім. Такі агресивні,неврівноважені громадяни створюють психологічний тиск на сусідів і знайомих, розповсюджуючи ці слухи.
Можливо, наш газетяр Філоненко зміг би допомогти людям хоч трохи заспокоїтися, взявши інтерв"ю в військових,поліції, електриків, місцевої влади. Можливо, навіть ввести таку рубрику, як ПИТАННЯ= ВІДПОВІДІ, де люди могли б щось запитати і отримати кваліфіковану пораду.
2. Filon / 8 березня 2022, 16:52
1.Niko
«Можливо, наш газетяр Філоненко зміг би допомогти людям хоч трохи заспокоїтися, взявши інтерв"ю в військових,поліції, електриків, місцевої влади. Можливо, навіть ввести таку рубрику, як ПИТАННЯ= ВІДПОВІДІ, де люди могли б щось запитати і отримати кваліфіковану пораду. »

Безумовно Ви правий. Із першого, ні,збрешу, із другого дня війни намагаюся це організувати. Перший день -0 це ступор. Але тільки зараз на фактично 12-й день, вдається організувати військову комунікацію із владою. Розумію їх і ні в чому не дорікаю. Вчимося разом на ходу.
3. Slavko / 8 березня 2022, 19:10
1.Niko
«хоч трохи заспокоїтися, взявши інтерв"ю в військових,поліції, електриків, місцевої влади. Можливо, навіть ввести таку рубрику, як ПИТАННЯ= »


Оце якраз найбільша дурниця і ваша пожиттєва помилка у них щось запитувати, а ще - це ставити цих Неуків і Паразитів на керівні місця і наглядачами за порядком, бо порядки у них такі, що якраз і приводять до війни і до цвинтарів !
Всі ніби клянуть владу, яка думає тільки про себе, всі клянуть наскрізь корумповану і бандитську поліцію, а слухають їх далі і хочуть слухати.
Так живе планктон у морі і в океані, плаває собі за течією, як лайно, але то планктон, така його природа. А ви нібито люди і голова для чогось велика, мали б бути свої думки, свої відмінні погляди від брехні - їх нема.
Треба було б за логікою думок запитувати саме у ваших обранців від Зелених та інших запроданців і "слуг", коли, як і за скільки вас продали, який сьогодні "закон для вас" прийняли і чим це загрожує і кому.
Враження від комента таке, мов, як жити далі ?
Живіть по совісті і за законом, тоді все буде гаразд і не треба нікого питати, треба ж свій розум мати, а чужого дослухатись, як учив Тарас Григорович Шевченко, а не навпаки.
4. Niko / 8 березня 2022, 22:23
1. Ви помилилися: я не запитую, як мені жити далі. Це питання кожен вирішує сам.
2. Також я не маю ,,...пожиттєвої помилки у них щось запитувати...". Смисл моєї ідеї: допомогти людям скористатися професійними знаннями-порадами окремих спеціалістів і посадовців, щоб звичайним людям не доводилося користуватися слухами, які часто недостовірні і приносять більше шкоди, ніж користі.
3. ,,...запитувати саме у ваших обранців від Зелених та інших запроданців..." - схоже, ви маєте дуже розвинену фантазію, приписуючи іншим людям те, що підкинула ваша уява.
4. Непрохану пораду ,,...Живіть по совісті і за законом..." можете залишити собі для власного використання, особливо ,,ЗА ЗАКОНОМ".
На цьому і розпрощаємося.
5. Slavko / 9 березня 2022, 12:45
4.Niko
«можете залишити собі для власного використання, особливо ,,ЗА ЗАКОНОМ"»


Все понятно
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації