Вхід | Реєстрація

Європа має робити все, щоб Росія не відчувала себе володарем світу – Президент України

Європа має робити все, щоб Росія не відчувала себе володарем світу – Президент України

Щоб боротися з російською загрозою, Європейському Союзу не обов’язково брати до рук зброю – потрібно вступати в бій на дипломатичному та економічному фронтах. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю світовим мовникам.

– Європейці можуть воювати санкційно – вони зараз почали санкційно. Воюють блокадою для економіки, бізнесу для росіян і воюють дуже сильно дипломатією. Європейські лідери повинні почати воювати, – переконаний Глава держави.

– Вступ України у Євросоюз – це війна. Для цього не потрібно брати зброю. Росія не підтримує Україну як частину західного світу, вони бачать нас частиною пострадянського життя або радянського життя. І це і є війна, – пояснив він.

На переконання Володимира Зеленського, європейські лідери мають демонструвати готовність боротися з РФ. Це потрібно, щоб зрештою вони не опинилися в тій ситуації, у якій нині перебуває Україна, яка не уявляла, що стане жертвою повномасштабного вторгнення з боку сусіда.

– Ви просто одного ранку прокинетесь і зрозумієте те, що зрозуміли ми – просто почалася війна. Європа повинна робити все, щоб Росія не відчувала себе володарем світу, сьогодні це можливо, – сказав він.

Президент нагадав, що українська армія зупинила наступ російської армії – другої у світі. А отже, не треба боятися Росію. Необхідно переконувати її в хибності позиції щодо вибору майбутнього для України та її членства.

– Вони повинні обмежувати потужність Російської Федерації, не давати можливості їй заробляти на зовнішніх ринках, виводити бізнес. Робити їй так боляче, як боляче нам, тільки ми – у підвалах, без води, без їжі, підприємства не працюють… Нехай вони це відчують. Але не бомбити їх ракетами, не знищувати націю, – зазначив Глава Української держави.


Автор: Офіційне інтернет-представництво Президента України


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 березня 2022, 10:31 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації