Вхід | Реєстрація

Держава заплатить по 450 гривень тому, хто прихистить переселенця

Держава заплатить по 450 гривень тому, хто прихистить переселенця

У неділю, 20 березня, веб-портал органів виконавчої влади повідомив, що Уряд підтримає власників житла, які безоплатно прихистили переселенців.

У повідомленні йдеться, що Президент України доручив Кабінету Міністрів розробити соціальний пакет для підтримки внутрішньо переміщених осіб, яким врегульовуються питання соціальних виплат, працевлаштування, а також розміщення осіб, котрі втратили або вимушено покинули своє житло.

Відтепер власникам будинків чи квартир, які безкоштовно прихистили переселенців, держава гарантує щомісячну фінансову підтримку в розмірі близько 450 гривень за кожну людину, незалежно від віку. Ці кошти виділятимуться для оплати комунальних послуг. Такі пояснення надав Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Алгоритм дій для отримання компенсації буде наступним.

Люди, які мають житло та готові дати прихисток переселенцям, мають повідомити місцеву владу. Для цього необхідно звернутися до органу місцевого самоврядування із заявою та надати необхідну інформацію. Також цю інформацію можна надати через веб-сайт Прихисток, а надалі це можна буде зробити й через застосунок Дія.

Органи місцевого самоврядування займатимуться формуванням реєстру житлового фонду, доступного для розміщення переселенців. Це дозволить розмістити якомога більшу кількість людей.

Розселення відбуватиметься лише за згодою власників житла, які погодились надати прихисток. Щомісячно власники житла, які безкоштовно прийняли в своїх домівках переміщених осіб, отримуватимуть виплату з бюджету через органи місцевого самоврядування.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 березня 2022, 19:47 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації