Вхід | Реєстрація

У боях за Україну загинули ще семеро військових з Полтавщини

У боях за Україну загинули ще семеро військових з Полтавщини
Прощання з Роман Іванченком у Гребінці | Фото: facebook.com/Grebinkaotg

Стало відомо про загибель ще сімох полтавців, які захищали країну від російського вторгнення

За останні два тижні внаслідок нападу військ Російської Федерації загинули ще семеро військових з Полтавської області, які боронили Україну. Це Роман Іванченко, Олександр Яценко, В’ячеслав Онопченко, Олександр Бибик, Сергій Лісович, Констянтин Шарлай та Анатолій Закупець.

Журналісти ІВ «Полтавщина» згадали їх кожного:

Роман Іванченко

Роман Іванченко

Так, за даними Гребінківської громади, 25 березня, під час оборони Харківської області, загинув Роман Іванченко — 24 річний воїн, який з 2017 по 2022 рік брав участь в АТО/ОСС.

Олександр Яценко

Олександр Яценко

Другий відділ Кременчуцького районного територіального центру комплектування та соцпідтримки повідомив, що 14 березня під час артилерійського обстрілу важкого калібру в районі населеного пункту Мощун на Київщині зник Яценко Олександр Васильович — 54-річний головний сержант, мешканець села Святилівка Градизької громади. 24 березня під час пошукової операції його тіло знайшли на бойових позиціях.

Олександр Яценко народився 7 січня 1968 року в селі Кліщинці на Черкащині. Після закінчення школи вступив до Полтавського вищого зенітного ракетного командного училища. У 1997 році закінчив Національну академію внутрішніх справ України, здобувши кваліфікацію юриста. Потім був направлений до 72-ї окремої механізованої бригади (в/ч А2167 м. Біла Церква), де 11 січня 2022 року уклав контракт про проходження військової служби. Та прослужити встиг лише 2 місяці.

14 березня зник і 53-річний сержант з Кременчука Онопченко В’ячеслав Адольфович — санітарний інструктор 72-ї окремої механізованої бригади. Його тіло також знайшли під завалами.

В’ячеслав Онопченко

В’ячеслав Онопченко

За повідомленням голови Полтавської облради Олександра Біленького, виконуючи бойове завдання на Київщині, загинув Бибик Олександр Васильович — 41-річний уродженець села Остап’є Решетилівської громади. По завершенню строкової служби Олександр Бибик продовжив службу в лавах ЗСУ, підписавши контракт. Служив у 27 бригаді Нацгвардії України, старшим водієм.

Пирятинська громада сповістила про загибель Лісовича Сергія Вікторовича. Військовий Сергій Лісович загинув у боротьбі з російським агресором у Миколаєві.

Костянтин Шарлай

Костянтин Шарлай

Інтернет-видання «Моя громада +» повідомило, що 20 березня, під час танкових обстрілів у місті Попасне, що на Луганщині, загинув Шарлай Костянтин Петрович — 48-річний мешканець Ланнівської громади.

Анатолій Закупець

Анатолій Закупець

Прес-служба Кременчуцького міськвиконкому повідомила, що 22 березня при виконанні бойового задання у місті Костянтинівка Донецької області загинув Анатолій Закупець — молодший сержант, родом з Кременчука.

Загалом з початку широкомасштабного вторгнення РФ загинуло щонайменше 66 уродженців Полтавщини, імена яких підтверджені офіційними джерелами.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтавщина | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації