Вхід | Реєстрація

Два палії вже заплатили штраф

Два палії вже заплатили штраф

При цьому, в співробітників ДСНС навіть не було потреби у зверненні до суду. В умовах військового часу, вони самі складають протокол і виносять постанову про адміністративне покарання.

Зараз в Україні дві біди — війна та пожежі. Якщо із першою напастю борються бійці Збройних Сил, то із другою — співробітники Державної Служби із надзвичайних ситуацій та поліцейські.

Потрібно відзначити, що частина українців поводяться нічим не краще, аніж загарбники-рашисти. Не дивлячись на постійні попередження про заборону спалювання  трави і бур’янів, пожежні регулярно фіксують випадки загорання.

У зв’язку з цим, було прийняте рішення відійти від практики умовлянь та нагадувань, змістивши акцент на покарання порушників.

Так, за два минулі тижні співробітники кобеляцького підрозділу ДСНС оштрафували двох жителів сусідніх громад. У першому випадку штраф доведеться заплатити жителю села Мирне (колишнє Фрунзе), Білицької громади, у другому — кобелячанину, який проживає в мікрорайоні Ведмедівка. Обидва чоловіки заплатять до бюджету по 6200 гривень.

Про це редакцію повідомив керівник кобеляцького підрозділу ДСНС Юрій Гребенюк. Він підкреслив:

— Зараз після складення протоколу про порушення немає необхідності чекати рішення суду. В Україні — військовий стан, тому рішення одразу приймають наші інспектори. Для цього їм достатньо мати свідків та провести фото чи відеофіксацію правопорушення. У обох згаданих випадках були й свідки, і фіксація. Та й самі порушники визнали провину. Але від покарання це їх не звільняє. Умовляння і попередження вже вичерпалися, будемо нещадно штрафувати. Якщо не заплатять добровільно, то їх до цього примусить виконавча служба, тоді доведеться віддати в бюджет удвічі більшу суму. Якщо ж порушники чинитимуть спротив, то на місце приїдуть поліцейські, і порушник може й на кримінальну справу «нарватися».

Користуючись нагодою, Юрій Гребенюк попросив нагадати землякам про розміри штарфів, які їм доведеться заплатити через свою легковажність та нехтування вимогами законодавства.

Штраф — до тридцяти тисяч гривень

Тож нагадуємо, що відповідно до ст. 77-1 КУпАП, випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дотримання порядку, встановленого центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики в сфері охорони навколишнього природного середовища, — тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від ста вісімдесяти до трьохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (тобто від 3 тис. 060 грн. до 6 тис. 120 грн.) і на посадових осіб — від дев’ятисот до однієї тисячі двохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (тобто від 15 тис. 300 грн. до 21 тис. 420 грн).
Ті самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьохсот шістдесяти до семисот двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (тобто від 6 тис. 120 грн. до 12 тис. 240 грн) і на посадових осіб — від однієї тисячі двохсот шістдесяти до однієї тисячі восьмисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (тобто від 21 тис. 420 грн. до 30 тис. 600 грн).


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 квітня 2022, 15:25 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації