Вхід | Реєстрація

Наслідки війни з погляду спортивної спільноти

Наслідки війни з погляду спортивної спільноти

Стискаючи в руках сині та жовті прапори, одягаючи футболки із закликами до миру та незмінними словами підтримки, зірки спорту по всьому світу об'єдналися у своєму засудженні вторгнення російського президента Володимира Путіна в Україну.

Після масових скасувань спортивних заходів за участю Росії, європейський керівний орган футболу УЄФА оголосив у п'ятницю, що фінал Ліги чемпіонів більше не проводитиметься в Санкт-Петербурзі. УЄФА рішуче засуджує російське військове вторгнення, що продовжується, в Україну, йдеться в заяві УЄФА. Це Буде мати наслідки і в сфері беттінгу та гемблінгу, бо такі клуби, як VIP Casino та Паріматч розривають свої контракти з Росією.

 

Санкції проти діяльності російського спорту ввело багато компаній, серед яких:

  • Паріматч;

  • Адідас;

  • спільноти УЄФА, ФІФА та інші.

 

Parimatch відмовилася від співпраці з російською командою Team Spirit

Рішення прийнято на тлі війни, що триває, між Росією та Україною. Міжнародна компанія Parimatch оголосила про припинення співпраці з російською еспортивною організацією Team Spirit на тлі вторгнення Росії в Україну.

Партнерство, що розпочалося у 2019 році, увінчалося значним успіхом: Team Spirit виграла турнір з DotA 2 The International 2021, на якому отримала приз у розмірі понад 18 мільйонів доларів США, а компанія Parimatch виступила як титульний спонсор.

Parimatch Tech також надає технологічні рішення різним операторам у Росії, що в результаті ухваленого рішення тепер буде припинено. Parimatch і Team Spirit недавно продовжили своє партнерство в січні 2022 року, і в нещодавно опублікованому звіті зазначалося, що через платформу Parimatch було зроблено понад 4 мільйони ставок на Team Spirit.

Parimatch - не перша компанія, яка припинила співпрацю з російськими еспортивними командами або організаціями: багато еспортивних організаторів, такі як ESL, BLAST і WePlay Holding, також вжили заходів проти російських гравців або команд, обмеживши або заборонивши їм брати участь у майбутніх турнірах.

 

Adidas перестав співпрацювати з Росією

Німецькі гіганти спортивного одягу Adidas призупинили свою співпрацю з Російською федерацією футболу на тлі війни між Росією та Україною. Adidas постачає екіпірування для чоловічої та жіночої збірних Росії.

Adidas, який є партнером Російської Федерації футболу з 2008 року, став останньою організацією, яка ввела санкції проти Росії після вторгнення в Україну. Adidas та Російська федерація футболу востаннє продовжили своє партнерство у 2018 році, а термін дії договору спливав наприкінці 2022 року.

Представник Adidas випустив коротку заяву з цього приводу, яка звучала так:

"Adidas припиняє партнерство з Російською федерацією футболу (РФС) з негайним набуттям чинності".

Росія та країни СНД становлять майже 2,9% від загального доходу Adidas. 2020 року німецький бренд спортивного одягу отримав від цього регіону майже 651 мільйон доларів США.

Це рішення було прийнято лише через кілька днів після того, як було прийняте рішення усунути усі спільноти та команди Росії, не даючи виступати їм на міжнародних турнірах.

 

Вигнання Росії із футбольних ліг

ФІФА та УЄФА ухвалили спільне рішення про усунення всіх російських національних футбольних команд та вітчизняних клубів від участі у міжнародних футбольних змаганнях на невизначений термін. Рішення було оголошено в понеділок, після нападів Росії на Україну.

Рішення двох провідних футбольних організацій означає, що чоловіча збірна Росії не зможе зустрітися з Польщею в півфіналі плей-офф чемпіонату світу в березні, а жіноча збірна Росії також не зможе взяти участь у чемпіонаті Європи, який пройде в Англії влітку цього року. Московський "Спартак", єдина російська команда, що залишилася цього сезону у змаганнях УЄФА - Лізі Європи - також відсторонена від участі.

Раніше УЄФА розірвав довгострокову спонсорську угоду з російською газовою компанією "Газпром", яка була головним спонсором Ліги чемпіонів УЄФА протягом десяти років. Фінал Ліги чемпіонів УЄФА цього року також повинен був відбутися на "Газпром Арені" в Санкт-Петербурзі, але у зв'язку з обставинами УЄФА, що склалися, переніс фінал до Парижа, Франція

Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 квітня 2022, 10:02 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації