Вхід | Реєстрація

Ремонт Андріївського ліцею виріс на 9 000 000 гривень

Ремонт Андріївського ліцею виріс на 9 000 000 гривень

І фактично становитиме 128 000 000.

Нагадаємо, що в липні 2020 року Департамент будівництва, містобудування, архітектури і житлово-комунального господарства Полтавської облдержадміністрації оголосив тендер на капітальний ремонт комплексу будівель Андріївської санаторної школи-інтернату І-ІІ ступенів. Початкова вартість робіт склала 123 679 378 гривень. Після аукціону переможець — дніпровська компанія «ТОВ Рубікон-моноліт» — понизила вартість робіт до 114 950 040 гривень.

Згідно плану фінансування виконаних робіт, замовник мав у першому кварталі 2021 року внести повну суму виконавцю. У календарному графіку виконання робіт вказувалось, що підрядник завершить будівництво до жовтня 2022-го. Останнім дніпровці мали добудувати гараж.

У квітні минулого року прес-служба Полтавської ОДА повідомила, що в Андріївському ліцеї побували перший заступник голови облдержадміністрації Дмитро Лунін та директор Департаменту освіти і науки Віта Ковальська. Посадовці оглянули хід ремонтних робіт.

До речі, у 2021-му навчальний заклад із санаторної загальноосвітньої школи-інтернату перепрофільована в ліцей.

За інформацією Полтавської ОДА, проєкт реконструкції Андріївського ліцею переміг у конкурсі й реалізується за кошти Надзвичайної кредитної програми для відновлення України Європейського інвестиційного банку та обласного бюджету за програмою «Велике будівництво».

Директорка ліцею Оксана Борсук розповіла, що корпуси навчального закладу збудовані в різні роки, найстаріші зведені ще в 1897-му та 1930-их роках.

Відповідно до проєкту, капітально ремонтуються 10 приміщень: 2 навчальні і 2 спальні корпуси, процедурний корпус, медпункт, їдальня, пральня, теплогенераторна і гараж. Ремонтні роботи включають у себе заміну покрівлі, комунікацій, утеплення фасадів, внутрішнє оздоблення будівель та благоустрій території ліцею.

У минулий вівторок, 5 квітня, Департамент повідомив про необхідність додаткових робіт на об’єкті. Їх оцінили в 9 мільйонів. Зокрема, у обґрунтуванні застосування переговорної процедури вказано:

«У ході розгляду проектної документації на будівництво за проектом «Капітальний ремонт комплексу будівель Андріївської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату І-ІІ ступенів. Коригування» виникла необхідність виконання додаткових робіт, очікувана вартість яких становить 9 031 858.

Закупівля додаткових аналогічних робіт чи послуг у того самого учасника здійснюється протягом трьох років після укладення договору про закупівлю, якщо загальна вартість таких робіт чи послуг не перевищує 50 відсотків ціни основного договору про закупівлю, укладеного за результатами проведення тендера».

Товариство «Рубікон-моноліт» понизило ціну до 8 961 696 гривень і наразі очікує на підписання угоди про додаткові роботи.

Тобто, самі будівельні роботи зростуть до 123 911 736 гривень. Крім того, Департамент замовляв наступні роботи по об’єкту:

  1. Виконання авторського нагляду за об’єктом будівництва — 135 000 гривень;
  2. Коригування проектно-кошторисної документації з отриманням позитивного звіту експертизи — 1 100 000;
  3. Надання інженерно-консультаційних послуг, необхідних для здійснення будівництва та завершення проекту об’єкта — 251 100;
  4. Здійснення технічного нагляду за об’єктом будівництва 1 519 100;
  5. Виконання робочого проекту з отриманням позитивного звіту експертизи по об’єкту — 1 000 000.

Загалом 128 000 000 гривень коштуватиме капремонт ліцею. Якщо, звичайно, не буде нових додаткових угод.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 квітня 2022, 10:12 | Нові Cанжари | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації