Вхід | Реєстрація

Діяльність Фонду — це безпека виробництва та турбота про людей

Значна увага в роботі відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Кобеляцькому районі приділяється здійсненню профілактичних заходів, спрямованих на усунення шкідливих і небезпечних виробничих факторів, запобіганню нещасним випадкам на виробництві, професійним захворюванням та іншим випадкам загрози здоров’ю застрахованих, викликаних умовами праці.
За результатами перевірок стану охорони праці встановлено, що в сільськогосподарських підприємствах під час виконання ремонтних робіт використовуються металообробні верстати, які морально та фізично зношені і не відповідають вимогам правил безпечної експлуатації. І, як наслідок, з метою усунення шкідливих та небезпечних факторів, які створюють загрозу життю та здоров’ю працівників, по результатах перевірок внесено пропозиції про заборону експлуатації 70 робочих місць.
Проведена робота дозволила значно зменшити виробничий травматизм.
За 2009 рік на підприємствах району зареєстровано: 1 страховий випадок, в якому постраждала 1 особа, проти 7 випадків за 2008 рік, в яких постраждало 9 осіб, в тому числі 2 - смертельно.
За 2001–2009 роки на території Кобеляцького району допущено 92 нещасних випадки, в тому числі 3 нещасних випадки із смертельним наслідком та 2 групових, внаслідок одного з яких загинуло 2 людини. Крім того, у 2008 році встановлено 1 випадок професійного захворювання.
Із загальної кількості нещасних випадків протягом 2001–2009 років - 47 випадків (51,1 %) допущено на підприємствах агропромислового комплексу.
Найбільша кількість нещасних випадків була зафіксована на початку діяльності Фонду протягом 2001–2003 років — 45 випадків, що становить 49 % до загальної кількості випадків, допущених протягом 8 років існування Фонду.
Незважаючи на те, що в районі спостерігається позитивна тенденція до зниження виробничого травматизму, це не повинно заспокоювати ні роботодавців, ні профспілки, ні органи державної влади.
Станом на 1 січня 2010 року на обліку у відділенні виконавчої дирекції Фонду у Кобеляцькому районі перебувають - 108 постраждалих (членів їх сімей), в тому числі 64 інваліди.
За 2009 рік відділенням виплачено коштів потерпілим в загальній сумі 561,2 тис. грн.
Основна частина виплат припадає на щомісячні страхові виплати, які одержують 108 осіб. За 2009 рік виплачено щомісячних страхових виплат на суму 367,2 тис. грн.
Крім того, відділення виконавчої дирекції Фонду у Кобеляцькому районі постійно приділяє увагу створенню належних умов для забезпечення відновлення здоров’я та працездатності потерпілих на виробництві, зокрема медико-соціальній реабілітації.
За 2009 рік надано медико-соціальних послуг 20 потерпілим на загальну суму 111,8 тис.грн., зокрема:
• спеціальний, медичний, постійний, сторонній догляди та побутове обслуговування в сумі 34,5 тис. грн.;
• відшкодовано вартість лікування у лікувально-профілактичних закладах 13 потерпілим на суму 39,3 тис.грн.;
• компенсація витрат на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів та на транспортне обслуговування інвалідів в сумі 0,5 тис. грн.;
• відшкодовано витрат на протезно-ортопедичні вироби 3 потерпілим в загальній сумі 9,3 тис. грн.
• надано санаторно-курортні путівки 4 інвалідам, з відшкодуванням вартості проїзду, на суму 28,2 тис.грн.
• 1 інвалід внаслідок трудового каліцтва у 2009 році отримав від Фонду автомобіль «Славута».
Проте не слід забувати, що ефективна робота Фонду неможлива без стабільного і регулярного наповнення його бюджету за рахунок страхових внесків від роботодавців. Станом на 1 січня 2010 року у реєстрі платників страхових внесків налічується 765 страхувальників, у тому числі: юридичних осіб — 408, фізичних осіб, які використовують найману працю — 357.
З метою забезпечення надходження доходів, передбачених бюджетом Фонду, відділення виконавчої дирекції Фонду протягом 2009 року вживало всі необхідні заходи, передбачені чинним законодавством.
Для мінімізації впливу фінансової кризи на стан надходження страхових внесків та за наказом виконавчої дирекції Фонду, відділенням виконавчої дирекції Фонду розроблено відповідні заходи на 2009 рік, щодо своєчасного та повного надходження страхових коштів до Фонду. Зокрема, протягом 2009 року проведено 59 перевірок страхувальників, за результатами яких нараховано - 327 гривень пені, накладено 18 адміністративних штрафів на суму 2,4 тис. гривень. Станом на 01.01.2010 року погашено заборгованості страхувальниками на суму 4,3 тис. гривень.
Слід зазначити, що незважаючи на фінансово‑економічну кризу, Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України і надалі буде докладати максимум зусиль, аби потерпілі відчували себе захищеними.

Автор: Роман Матюхов, начальник відділення ВД ФССНВ у Кобеляцькому районі; «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 березня 2010, 10:47 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації