Вхід | Реєстрація

Зарплати медикам виплатять до Великодня

Зарплати медикам виплатять до Великодня

Про це говорить керівник міської лікарні Володимир Казирод. За його словами, немає проблем із оплатою за спожиті енергоносії. А ось із виплатою податків ситуація напружена.

Приводом для звернення до головного лікаря Кобеляцької міської лікарні стала публікація на ФБ про те, що працівникам лікарні виплатили лише 75 відстоків заробітної плати.

Водночас громадою поширюється інформація про те, що всіх працівників бюджетної сфери «перевели» на 75 відсотків посадового окладу. Про ситуацію із зарплатами бюджетників читайте в іншому матеріалі номера. Нижче ж публікуємо відповідь Володимира Казирода.

Головний лікар пояснив:

— Те, що деякі медсестри отримали меншу зарплату, із війною в Україні ніяк не пов’язано. А пов’язано це із недостатнім навантаженням. Простими словами, у нас немає такої кількості хворих, аби виплачувати повну зарплату, передбачену вимогами Національної Служби здоров’я. Наведу статистику, яку можна перевірити, у тому числі й пославши запит нам та в Службу здоров’я. У свій час кобеляцька лікарня за рік приймала 8 тисяч пацієнтів. У минулому році їх було 2,5 тисячі. Зменшення кількості  в кілька разів. Така ж ситуація із поліклінічним відділенням. За допомогою звертаються вчетверо менше пацієнтів. А нам, наголошую і підкреслюю, платять за кожен пролікований випадок. Ми  ці проліковані випадки із повітря «намалювати» не можемо, адже медсестри та лікарі одразу заносять кожен випадок звернення в електронний реєстр, і в Службі здоров’я все бачать. Я можу запросити в лікарню і когось із журналістів, і когось із активістів, нехай побудуть день, порахують людей, які звертаються, і тоді роблять висновки. Я ж можу завірити, що нічого протизаконного керівництво лікарні не робить.

Володимир Казирод запевнив, що грошей на виплату зарплати вистачає. У зв’язку із Великоднем гроші медики отримають трішки раніше. Немає, за його словами, проблем і з оплатою за спожиті енергоносії. Їх вчасно оплачує міська рада. Є проблема із сплатою податків. На це коштів дійсно не вистачає.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 квітня 2022, 14:23 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації