Вхід | Реєстрація

Кобеляцькі — відключають, новосанжарські — домовляються

Кобеляцькі — відключають, новосанжарські — домовляються
Однакові проблеми у двох сусідніх райцентрах вирішують по-різному. Якщо у Кобеляках за борги водоканалу місцеві «ремівці» відключають свердловини, то у Нових Санжарах сторони шукають, а головне — знаходять, компроміси.
Приводом для написання цього матеріалу стала ситуація, яка виникла нещодавно у Кобеляках. Споживачі і держава заборгували місцевому водоканалу значну суму. Через це той, у свою чергу, не зміг вчасно розрахуватися за спожиту електроенергію із філією ВАТ «Полтаваобленерго». «Ремівці» трохи почекали сплати боргу, та й почали по одній відключати свердловини, тим самим залишаючи споживачів без води. Ситуація, погодьтеся, з розряду безпрецедентних та малоприємних. Аби дізнатися, чи не повториться подібний сценарій незабаром у Нових Санжарах, ми і провели власне невеличке розслідування.
Спочатку зустрілись із селищним головою Андрієм Рекою. Він запевнив нас, що проблеми аналогічної кобеляцькій у Нових Санжарах немає і бути не може.
— Ми із нашим РЕМом дружимо, завжди йдемо назустріч одне одному. — відзначив Андрій Олександрович. — І, наскільки мені відомо, заборгованості наш комунгосп не допускає. Якщо ж і виникає ситуація, коли проплата затримується на день-два, то ми стараємось якось домовитись. І поки що це виходить.
Поспілкувавшись із новосанжарським мером, ми вирушили до селищного комунгоспу. Щоб дізнатись — наскільки великі кошти люди заборгували комбінату і як же все ж таки новосанжарські комунальники розраховуються із РЕМом?
Відповісти на ці запитання люб’язно погодилась директор новосанжарського комунгоспу Інна Коба.
— За два місяці поточного року нам заборгували близько 150 тисяч гривень, — повідомила Інна Олександрівна. — З цієї суми майже 82 тисячі заборгували приватні споживачі і 68 тисяч — «бюджетники». Але ці борги не лише за водопостачання, а й за вивіз сміття, рідких нечистот та електроенергію. Щодо нашої заборгованості перед РЕМом, то ми її попросту не допускаємо. Так, в нинішніх умовах досить важко віднайти 20 тисяч, щоб перерахувати у кінці місяця. Але я стараюся розраховуватися по іншій схемі — щодня перечисляти по 500 гривень. Якщо бачимо, що ситуація дуже складна, то іноді можемо і зарплатню собі затримати, але за електроенергію розрахуватися.
Аби почути думку іншої сторони, ми звернулися за коментарем до начальника Новосанжарської філії ВАТ «Полтаваобленерго» Володимира Остапчука.
— У нас до сьогодні всі такі питання вирішувалися позитивно. — зазначив Володимир Іванович. — Тому що директор комунгоспу телефонує заздалегідь і повідомляє про якісь затримки чи відсутність коштів. Тоді я виходжу на голову РДА Миколу Долину чи селищного голову Андрія Реку і попереджаю їх про можливість відключення. І ми, як правило, завжди домовляємось. І кошти врешті-решт знаходяться.
Також Володимир Остапчук повідомив, що останнє відключення комунгоспу було у 2007‑му році. Тодішній керівник комбінату комунальних підприємств не зумів чи не схотів домовитись із районною філією. І тоді Миколі Долині довелося вирішувати питання на обласному рівні.
— Що ж до Кобеляк, то я вважаю, що там керівники просто не знайшли спільної мови. — підсумував Володимир Іванович. — В одних не було бажання платити, в інших — піти на компроміс. У нас в цьому плані простіше — ми проблеми вирішуємо разом.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 березня 2010, 11:04 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації