Вхід | Реєстрація

Картки, гроші, два хлопчаки…

Майже казкова історія трапилася нещодавно із двома юними новосанжарцями. Їм потрапила до рук чужа кредитна картка. А разом з нею — листок із PIN-кодом…
12‑го березня до чергової частини Новосанжарського райвідділу міліції звернулася 33‑річна жителька селища — Надія М. Вона повідомила, що з її сумочки невідомі викрали кредитну картку. На перевірку цієї інформації начальником райвідділу міліції Сергієм Махном була направлена слідчо-оперативна група. І вже незабаром правоохоронцям було відомо, як саме розгорталися події того дня.
Отже, близько одинадцятої ранку Надія на власному авто приїхала до центральної районної лікарні по своїх справах. Машину лишила на зупинці. За деякий час жінка повернулася, дістала ключі і почала відкривати двері автомобіля. Свою сумочку в цей час поставила на землю біля авто. Потім жінка сіла в машину і поїхала додому. Аж на півдорозі Надія пригадала, що так і залишила на зупинці біля лікарні свою сумочку. Згадавши це, жінка швидко розвернулася і поїхала назад до медичного закладу. Але на тому місці сумочки вже не було… Надія неабияк розхвилювалася, адже у сумці знаходилися її документи і банківські картки. Але, як не дивно, до правоохоронців тоді вона звертатися не стала.
І вже наступного дня сумочка дивним чином знайшлася! Її просто додому до Надії принесла незнайома жінка. Вона пояснила, що сумку знайшли її син зі своїм товаришем, коли поверталися зі школи. Обрадувана Надія швидко переглянула вміст сумочки — документи на місці, картки на місці… Хоча, ні. У сумці не вистачало кредитної картки банку «Аваль». Надія одразу ж запитала про неї жінку, але та відповіла, що син начебто нічого звідти не брав. Та очевидним було одне — карточки у сумці не виявилося. Тоді Надії нічого не залишалося, як звернутися за допомогою до правоохоронців.
Міліціонери досить швидко відшукали обох парубчаків і з’ясували обставини зникнення картки. Отже, того дня хлопці справді поверталися зі школи і знайшли на зупинці жіночу сумочку. Поцікавились її вмістом, однак нічого корисного для себе не знайшли. Нічого, окрім кредитної картки банку «Аваль». Яка, до того ж, була послужливо замотана у папірець із записаним на ньому PIN-кодом! Далі хлопці діяли швидко. Пішли до «авалівського» банкомату, вставили картку, ввели PIN-код і зняли усю доступну готівку — 460 гривень. Гроші поділили навпіл. Свою частину кожен витратив по-різному. Один того ж дня придбав MP3‑плеєр, інший витратив неочікуване багатство на солодощі та поїздки у таксі. Аби замести сліди, хлопці вирішили зламати викрадену картку на шматочки. Так і зробили, от тільки викинути не встигли — вже наступного дня «розібрану» картку вилучили працівники міліції. По даній крадіжці порушена кримінальна справа за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України. Працівниками міліції проводиться подальша перевірка.
Яким буде покарання для хлопців — визначать компетентні органи. А от постраждалій жінці (та й іншим клієнтам банків) хочеться зауважити — напевно набагато легше запам’ятати чотиризначний PIN-код, аніж настільки полегшувати «роботу» крадіям. Адже без коду ваша картка — всього лише шматок пластику, а з чарівним набором цифр — легкодоступна готівка. Не забувайте про це!

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 березня 2010, 11:20 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації