Вхід | Реєстрація

Як «Дядя Женя» в Кобеляках концерт організував

Як «Дядя Женя» в Кобеляках концерт організував

Як не дивно, навіть парадоксально це звучить, але війна, котру зараз переживає і виграє Україна, є часом не лише великих страждань і випробувань. Вона несподівано відкриває перед людьми нові можливості. У тому числі — і для творчості.

Зайвим підтвердженням цієї тези став концерт, що днями відбувся в міському Будинку дитячої та юнацької творчості. Його спільно організували і провели як кобеляцькі педагоги та діти, так і люди, які приїхали в наше містечко зі сходу України, рятуючись від рашистських окупантів.

Про те, як виникла ідея проведення спільного концерту, розповіла Галина Сабадир, директор міського Будинку дитячої та юнацької творчості.

Вона одразу нагадала, що ввірений їй заклад не припиняв роботу під час війни. У БДЮТ, як і раніше, у мирний час, діють танцювальний, вокальний гуртки. Також діти мають змогу займатися малюванням і рукоділлям. Усі гуртки діють на безоплатній основі.

Галина Вікторівна наголосила:

— Заради безпеки діток і педагогів, у нас є обладнане підземне сховище. І коли виють сирени тривоги, ми всі організовано туди спускаємося. А щоб дітки не нудьгували, вони й там малюють, плетуть, вишивають.

Концерт, що відбувся днями, став таким собі творчим вечором під назвою «Пісня надії». Сценарій написала співробітниця БДЮТ Вікторія Кузема, провела захід Олена Білаш. А саму ідею «підкинув» переселенець із Авдіївки Євген Юдін. Він за ці кілька тижнів став майже співробітником БДЮТ. Його називають «Дядя Женя».

Розповідає Галина Сабадир:

— Усе почалося з того, що наш Андрій Уткін допомагав «Дяді Жені» та його знайомим поселитися в Кобеляках. Звичайно ж, творчі люди одразу один одного впізнали і зрозуміли. Виявилося, що Євген Юдін є дуже відомим у Авдіївці музикантом. Він виступав на головних українських телеканалах, сам пише пісні та музику, знімає відеокліпи. Взагалі, з початку війни до нас приїхали дуже багато творчих талановитих людей. Чого вартий лише приїзд із Харкова нашого вихованця Максима Якименка. Максим починав вчитися танцям саме в Кобеляках, у нашому гуртку. Зробив кар’єру в Харкові. А зараз, після вимушеного переїзду, охоче вчить мистецтву танцю своїх юних земляків. І от, у результаті, ми й вийшли на ідею спільного концерту. Адже до нас у БДЮТ вже ходять на навчання десятки діток, які переїхали в Кобеляки із батьками. Як на мене, все вдалося. Якщо не буде ніяких військових заборон, то ми організуємо ще не один концерт.

Концерт відвідала Наталія Коваль, керівник міського відділу освіти. Вона залишилася дуже задоволена заходом.

Після концерту дітки-переселенці отримали подарункові набори та разом із своїми ровесниками з Кобеляк ласували тортами і печивом.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації