Вхід | Реєстрація

Весняне підтоплення. Частина друга

Весняне підтоплення. Частина друга
На минулих вихідних бійці районного відділу МНС, працівники селищної ради та комунгоспу знову «воювали» із водою.
Наприкінці тижня минулого надворі значно потепліло. Цього не помітили лише деякі найбільш мерзлякуваті новосанжарці, які все ж таки не поспішали розлучатися із теплими зимовими шубами. А от природа на тепло відреагувала досить очікувано. Під яскравими променями сонця почали розтавати вже досить-таки обридлі сніг та лід. І вулицями побігли веселі струмки, які чим далі бігли, тим ставали ширшими та повноводнішими. І якщо безтурботну малечу поява на вулицях струмків не могла не радувати, то дорослим дядям і тьотям вона лише додала проблем. Адже вода, згідно простих законів фізики, бігла вперто згори вниз і потрапляла туди, куди їй заманеться: кому у двір, кому в сарай, а кому і під хату. Звісно, люди були не захваті від такої «радості». Вони обурювалися, пробували боротися із проблемою власними силами і, зрештою, кликали на допомогу.
— Дзвонили або нам, або МНСникам, — говорить новосанжарський селищний голова Андрій Река. — Із суботи по понеділок ми відкачували воду на Космічній, Піщаній, Робітничій та Ковалівській вулицях. На Космічній там взагалі таке «блюдечко», в яке стікає вода з усіх ближніх околиць. Там нам довелося спочатку відкачувати на дорогу, а потім вивозити цю воду машиною.
Постійно відкачували воду із, так званого, Солоного озера. Рівень його то піднімався, то, після відкачки, опускався до нормальних меж.
— Учора вода доходила до отого сарая, — показує Андрій Река. — Сьогодні вже, як бачите, рівень набагато нижчий.
Як повідомив новосанжарський мер, станом на ранок вівторка проблем із талою водою вже практично не було. Своєї черги на відкачку чекав лише центральний футбольний стадіон селища, на який із сусідніх вулиць збігла величезна кількість води. Незабаром має стартувати районна першість з «великого» футболу, а найбільша спортивна арена селища поки що більше нагадує басейн для водного поло. Але скоро воду відкачають і поле можна буду використовувати за прямим призначенням.
На вихідних не відпочивали і районні МНСники.
— Ми своєю помпою качали воду на Котовського, — розповідає начальник райвідділу МНС Юрій Шило. — Потім нас викликали у Козуби та Малий Кобелячок. Там підтопило кілька дворів, але реально допомогти жителям ми не могли, тому що сталося це через підняття рівня води у місцевій річці. До того ж у Малому ринула вода з полів, бо танув сніг. Але буквально за день ситуація там стабілізувалася.
Отже, другий раунд протистояння «Вода vs Люди» закінчився. Але розслаблятися зарано. Тепер весь район перебуває в тривожному очікуванні паводку на річці Ворскла.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 березня 2010, 11:22 | Нові Cанжари | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації