Вхід | Реєстрація

На Ворсклі впіймали двох браконьєрів

На Ворсклі впіймали двох браконьєрів

Причому, одного правопорушника представники Полтавського рибоохоронного патруля виявили в Кобеляцькій громаді, а іншого — у Новосанжарській.
Минулого тижня рейдова група рибнагляду зафіксувала два грубі порушення Правил рибальства на території річки Ворскли, у межах Кобеляччини і Новосанжарщини. Загальна сума завданих браконьєрами збитків становить більше 50 000 гривень, повідомляє прес-служба патруля.

Так, 26 квітня представники Полтавського рибоохоронного патруля спільно з працівниками сектору поліцейської діяльності на воді викрили чоловіка, який рибалив з берега, використовуючи сітне знаряддя лову «павук». Порушення рибнагляд зафіксував у районі Кобеляк. Порушник устиг виловити 10 карасів сріблястих. Своїми діями недобросовісний громадянин наніс державі збитків на 15 810 гривень.

Увечері цього ж дня поряд із селом Клюсівка Новосанжарської громади рибпатруль разом із зіньківськими поліцейськими викрили аналогічне порушення. Порушник, грубо нехтуючи Правилами рибальства, незаконно виловив «павуком» 20 карасів і 1 ляща. Загалом браконьєр наніс збитки рибному господарству на суму 34 833 гривні.

У обох випадках рибоохоронці оформили протоколи про адміністративні правопорушення за частиною 4 статті 85 КУпАП. Обидві події містять ознаки кримінального проступку, передбаченого статтею 249 ККУ (незаконне зайняття рибнодобувним промислом).

Кожне із скоєних правопорушень зафіксували слідчо-оперативні групи відділів Національної поліції.

Рибпатруль вилучив у порушників заборонені знаряддя лову та незаконно добуту рибу до відповідного рішення суду. Правоохоронці внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочали розслідування за фактами браконьєрство. Тривають слідчі дії.

У Полтавському рибоохоронному патрулі нагадали, що функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067)329-29-22 або (067)329-39-66. За цими номерами повідомити про порушення Правил рибальства або Порядку придбання чи збуту водних біоресурсів.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 травня 2022, 14:40 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації