Вхід | Реєстрація

Навчальний рік завершиться 31 травня

Навчальний рік завершиться 31 травня

З 1 червня для учнів загальноосвітніх шкіл Кобеляцької і Новосанжарської громад розпочнуться канікули.

24 лютого розпочалося повномасштабне вторгнення російських військ на територію України.

У зв’язку з військовою агресією, школи Кобеляцької ОТГ перебували на двотижневих канікулах. Дистанційне навчання в ЗОШ відновилося із 14 березня.

У Білицькій громаді школярі перейшли на дистанційне вивчення предметів безпосередньо з 24 лютого.

У вівторок, 3 травня, кореспонденти тижневика поспілкувалися з начальником відділу освіти Кобеляцької міськради Наталією Коваль і керівником Гуманітарного відділу Виконавчого комітету Білицької селищної ради Іваном Данком.

Освітяни повідомили, що в обох громадах навчальний процес завершується 31 травня. Канікули в школах триватимуть три місяці. Учні 9‑х та 11‑х класів отримають атестати в червні.

У зв’язку з ухваленням 24 березня Верховною Радою законопроєкту № 7132, одноразово змінені алгоритми вступу до університетів і складання державної підсумкової атестації. Тобто, у навчальному році 2021/2022 учням виставлять підсумкові оцінки без державної підсумкової атестації. Проведення зовнішнього незалежного оцінювання відбуватиметься в зміненому форматі.

Як пояснила начальник відділу освіти Кобеляцької міськради, випускники, які в цьому році вступатимуть до вишів, замість ЗНО складатимуть мультипредметний тест, у якому будуть об’єднані українська мова, математика й історія України.

У перспективі в Кобеляцькій громаді планується організувати два пункти здачі тесту — міські ліцеї № 1 і № 2.

Та прийомом заявок, розсиланням запрошень учасникам і загалом усім організаційним процесом проведення національного мультимедійного тесту займаються спеціалісти Дніпропетровського регіонального центр оцінювання якості освіти.

Наразі відомо, що в кобеляцьких центрах тестування можуть обладнати по три аудиторії, по 15 учасників у кожній. Тестування проходитиме в режимі онлайн. Кожен учасник працюватиме за окремим комп’ютером чи ноутбуком.

Що відомо про мультимедійний тест

Іспит складатиметься із 60 завдань, по 20 із української мови, математики й історії України, на виконання яких відводиться 90 хвилин.

Планується проведення трьох сесій: основної і додаткової в липні, а також спеціальної у вересні.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації