Вхід | Реєстрація

Керівника кобеляцького «Водоканалу Плюс» судитимуть

Керівника кобеляцького «Водоканалу Плюс» судитимуть

Відповідну інформацію повідомила пресслужба Полтавської обласної прокуратури.

У новині, опублікованій на офіційній сторінці відомства, йдеться, що директора комунального підприємства судитимуть за засмічення земельної ділянки та самовільне використання водних ресурсів на понад 2,4 мільйона гривень.

Зокрема вказано, що «прокурори Решетилівської окружної прокуратури підтримали обвинувачення щодо директора комунального підприємства одного з міст Полтавщини, якому інкримінують незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення з використанням службового становища та зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. ч. 2, 3 ст. 240 та ч. 2 ст. 364 КК України)».  Згідно даних, протягом вересня 2019-го — травня 2021-го очільник комунального підприємства організував самовільне зайняття та нецільове використання  земельної  ділянки,  розташованої на території Кобеляцького лісництва. На площу в понад 1,3 гектара, на знятий родючий шар ґрунту, «комунальники» вивозили побутові відходи.

Унаслідок таких дій лісовому фонду завдано збитків більш ніж 700 000 гривень. Із метою їх відшкодування в рамках кримінального провадження прокуратура пред’явила до особи позовну заяву.

Також протягом січня 2018-го — серпня 2021-го директор за відсутності спеціального дозволу на користування надрами організував забір води з 13 підземних водних свердловин, розташованих у Кобеляках, чим завдав державі більш ніж 1 750 000 гривень збитків.

Наразі за позовом прокуратури, задоволеним Господарським судом Полтавської області, підприємство зобов’язано відшкодувати державі більше 1 000 000 гривень.

Крім цього, на розгляді суду перебуває ще один позов на суму більш ніж 650 000 гривень.

Посилаючись на висновки судово-економічних експертиз, прокурори підрахували, що державним інтересам спричинено збитки на загальну суму понад 2 400 000 гривень.

Станом на 11 травня обвинувальний акт стосовно директора направлено до суду.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснювалося кобеляцькими поліцейськими.

Нагадаємо, що Кобеляцьке комунальне підприємство «Водоканал Плюс» очолює Володимир Юрко.


Автор: Пресслужба Полтавської обласної прокуратури


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 травня 2022, 12:46 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації