Вхід | Реєстрація

Машини у п’яних водіїв не вилучають

Машини у п’яних водіїв не вилучають

Правоохоронці констатують, що із початку війни криміногенна ситуація суттєво покращилася. Більшість правопорушень, які вони фіксують, пов’язані з побутовими сварками. Дехто дозволяє собі сідати п’яним за кермо.

Зараз на різних новинних сайтах полюбляють тиражувати інформацію про те, що в того чи іншого водія, котрий керував транспортним засобом у нетверезому стані, вилучили та передали на потреби армії чи тероборони автомобіль.

Редакція поцікавилася ситуацією на території Кобеляцької та Білицької громад. За відповіддю ми звернулися до начальника відділення поліції №2 Володимира Кузьменка.

Володимир Миколайович повідомив, що попри той факт, що п’яних водіїв виявляють, ніхто у них транспортні засоби не вилучає.

Начальник поліції пояснив:

— Головне в діяльності поліції — діяти чітко в межах діючого законодавства та відповідних підзаконних актів. Так, ми  виявляємо водіїв, які сідають за кермо в стані сп’яніння. На них складають протоколи, автомобілі залишають на майданчику для зберігання. Але  самоправно конфіскувати і передати комусь, навіть армії, чужу власність ми не маємо права. Буде закон і відповідний наказ — не буде проблем, все зробимо. Та й, якщо зовсім відверто, не затримували ми таких автомобілістів, чиї транспортні засоби згодяться для потреб армії. Туди потрібні «джипи», пікапи. А старезні «Жигулі» й до лінії фронту не доїдуть.

Водночас керівник відділення поліції відзначив суттєве поліпшення загальної криміногенної ситуації.

Він сказав:

— У нас кількість реєстрацій правопорушень зменшилася втричі. По області — у вісім разів! Такого я особисто не пам’ятаю. Безумовно, це пов’язано з діями не лише поліції, а й тероборони, місцевої сільської самооборони. Вулиці патрулюють, люди постійно повідомляють про підозрілих осіб, і все це в комплексі дає чудовий результат. Більшість правопорушень, які ми фіксуємо, можна назвати дрібними, у основному це побутові чи  сімейні сварки та конфлікти.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 травня 2022, 19:19 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації