Вхід | Реєстрація

Білицького убивцю визнали психічно хворим

Білицького убивцю визнали психічно хворим

Інформує прес-служба Полтавської обласної прокуратури.

6 травня обласна прокуратура повідомила, що до суду направлено клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру до жителя Білицької територіальної громади.

Працівники Решетилівської окружної прокуратури встановили, що 25-річний біличанин вчинив умисне вбивство особи та закінчив замах на умисне вбивство двох осіб (частина 1 статті 115, частина 2 статті 15, пункт 1 частини 2 статті 115 КК України).

Наприкінці лютого під час вживання спиртних напоїв між гостями та господарем будинку виник конфлікт. Господар взяв кухонний ніж і вдарив ним гостю. Усього вбивця наніс жертві 7 ударів у шию та обличчя. Одному з присутніх чоловіків цим же ножем господар двічі вдарив у шию та потилицю, спричинивши легкі тілесні ушкодження.

За висновками експертів, наразі вбивця виявляє ознаки психічної хвороби, що позбавляє його здатності усвідомлювати свої дії та керувати ними, тому він не підлягає покаранню.

Відповідно до частини 3 статті 19 ККУ, не підлягає покаранню особа, яка до постановлення вироку захворіла на психічну хворобу. До такої особи за рішенням суду застосовуються примусові заходи медичного характеру, після одужання він може підлягати покаранню.  


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 травня 2022, 12:11 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації