Вхід | Реєстрація

35 000 гривень за 4 кілограми риби

35 000 гривень за 4 кілограми риби

Протягом тижня працівники Полтавського рибоохоронного патруля виявили на річках Псел і Ворскла кілька грубих порушень. Одного рибалку затримали з уловом на автодорозі.

3 травня, о 18:00, рейдова група рибоохоронців спільно з козельщинськими правоохоронцями викрили порушника, який рибалив із берега за допомогою забороненого знаряддя лову «павук» лісковий на річці Псел, у межах села Приліпка. При перевірці улову патруль зафіксував 18 екземплярів карася сріблястого, 2 лящі та по одному синцю і плоскирці. Загальний улов склав 4 кілограми. Збитки становлять 34 901 гривню.

Наступного дня, близько 21:00, рибпатруль виявив правопорушника з «павуком» на річці Ворскла, у межах Біликів. Порушник встиг виловити 6 карасів та завдав шкоди на 9 486 гривень.

Увечері 5 квітня на контрольно-пропускному пункті Нових Санжар співробітники Нацполіції зупинила таксі, у салоні якого пасажир незаконно перевозив 15 кілограмів свіжовиловленої риби (25 карасів та 1 сазана). Документів, які б підтверджували законність придбання риби, у чоловіка не було. На місце події прибули інспектори рибоохоронного патруля для оформлення адміністративного матеріалу.

На чоловіка складено протокол про адміністративне правопорушення за частиною 1 статті 88-1 КУпАП. Матеріали справи готуються для передачі до суду. Водні біоресурси вилучено до відповідного рішення суду.

7 травня поблизу села Кунцево горе-рибалка наловив 3 кілограми карася (14 екземплярів). Правопорушник наніс 22 134 гривні шкоди.

За фактами грубих порушень Правил рибальства на винних осіб оформлено протоколи про адміністративне правопорушення за частиною 4 статті 85 КУпАП. Матеріали справи готуються для передачі до суду. Водні біоресурси вилучено до відповідного рішення суду.

Знаряддя та засоби вчинення правопорушень, а також незаконно добуті водні біоресурси, вилучені до відповідного рішення суду.

Враховуючи чималі суми нанесених рибному господарству України збитків, щодо правопорушників відомості внесено до ЄРДР за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним та іншим рибнодобувним промислом). Тривають слідчі дії.

Рибалкам Полтавщини дозволили ловити з берега

Із 10 травня дозволено любительську риболовлю на водоймищах Полтавщини. Про це повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

«Із 10 травня дозволяємо любительську риболовлю на водоймищах Полтавщини. Багато хто писав до мене в чат-бот і просив про це рішення. Ухвалили. Єдине що — ловимо поплавковою чи донною вудкою з одним гачком або спінінгом із блешнею з берега в межах населених пунктів», — уточнив Дмитро Лунін.

За словами Дмитра Луніна, ловити рибу не можна там, де нереститься риба. Ці місця визначені Управлінням Державного агентства меліорації та рибного господарства в Полтавській області.

Навігація маломірних суден і промисловий вилов заборонені.

Також начальник Полтавського рибоохоронного патруля Оксана Кулинич зауважила, що ловити дозволяється на одну вудочку, з одним крючком, з берега, не більше 3 кілограмів риби, або одну рибину, що перевищує цю вагу. Рибалити можна лише в межах населених пунктів.

Контроль над виловом риби здійснює Полтавський рибоохоронний патруль та правоохоронці.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 травня 2022, 17:20 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації