Вхід | Реєстрація

Земляки масово одружуються і міняють паспорти

Земляки масово одружуються і міняють паспорти

Працівники відділення Міграційної служби перейшли на роботу без вихідних, а працівники РАГСу констатують різке збільшення кількості шлюбів. І сподіваються в наступному році на різке зростання кількості народжень діток.

Юлія Котенко, керівник Кобеляцького відділення Державної міграційної служби, повідомляє, що установа перейшла на новий графік роботи. Співробітники працюють без вихідних та перерв. Справа в тому, що українці почали масово звертатися із заявами про заміну та видачу нових паспортів, у тому числі і закордонних.

Роботи додали й люди, які переїхали в Кобеляки та Білики із зони бойових дій. Вони теж, користуючись можливістю, переоформлюють документи.
Вартість послуг служби не змінилася. Як і раніше, процедура оформлення закордонного паспорта коштує 733 гривні, у разі терміновості — 1085 гривень. За оформлення ID-картки потрібно сплатити 372 гривні, а при прискореній процедурі — 498.

Ірина Бутко, керівник місцевого відділення РАГС, відзначає різке збільшення кількості одружень. Вона повідомляє:

— Якщо за чотири місяці минулого 2021 року ми зареєстрували 37 шлюбів, то зараз за цей же період —  67. Кількість розлучень не змінилася —  по шість. Тепер із радістю будемо очікувати на зростання народжуваності.

За чотири місяці поточного року в РАГСі зареєстрували 63 новонароджених. У минулому році було 66.

Керівник РАГС відзначає цікавий феномен суттєвого переважання новонароджених дівчаток. Представниць прекрасної статі народилося 39, а хлопчиків —  24.

Є таке повір’я, що перед війною зростає народжуваність саме майбутніх солдатів. Зараз усе відбувається навпаки. Так що будемо очікувати не лише зростання народжуваності, а й тривалого та міцного миру.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 травня 2022, 12:26 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації