Вхід | Реєстрація

Особливості оздоровлення та активного відпочинку в Трускавці

Особливості оздоровлення та активного відпочинку в Трускавці

Трускавець став добре відомим курортним містечком завдяки унікальним цілющим мінеральним водами та запасам озокериту. Щороку його відвідують більше 400 000 людей. Відпочинок в санаторіях Трускавця стає все більше популярним.

Основні напрямки і методи оздоровлення в Трускавці

Лікування в готелях та лікувально-оздоровчих комплексах курорту дозволить зміцнити здоров’я, розслабитись, набратись сил та енергії. В багатьох санаторіях є власні медичні центри. До таких відносяться готель «Оскар» в Трускавці, «Міротель», «Лісова Пісня». Також є санаторії, які не мають власних медичних центрів, їх основна ціль – комфортний відпочинок гостей. До цієї категорії можна віднести санаторій «На горизонті»,  готель «Афродіта» в Трускавці та інші. 

До основних напрямків лікування на курорті відносяться:

  • урологічний – сечокам’яний діатез, вроджені аномалії нирок без порушення функцій нирок та відтоку сечі; хронічний простатит, цистит;
  • органи травлення – ангіоколіт, панкреатит, холецистит, гепатит, жовчокам’яна хвороба;
  • кістково-м’язової системи та органів кровообігу – атеросклероз, переломи, розтягнення, остеохондроз;
  • органи дихання – хронічний бронхіт, бронхіальна астма, пневмосклероз, реабілітація після коронавірусу та пневмонії.

Оздоровлення відбувається завдяки проходженню лікувального курсу, який може складатись з: прийому мінеральних вод, дієти, лікувальної фізкультури, фізіотерапії, бальнеологічних процедур, масажів, озокеритотерапії. Підвищує ефективність цих процедур чисте гірське повітря та м’який клімат курорту.

Правила прийому мінеральних вод на курорті

Цілюща сила мінеральних вод – основа оздоровлення на курорті, тому більшість санаторіїв мають власні бювети або ж розташовані поруч з центральними. Наприклад, готель «Афродіта» в Трускавці знаходиться в 50 метрах від Бювету № 1 з мінеральними водами.

Для ефективного оздоровлення необхідно дотримуватись певних правил вживання мінеральних вод:

  • рекомендовано вживати мінеральні води тільки після консультації з лікарем. Саме він призначить об’єм води, яку можна пити за один прийом та його періодичність, виходячи з індивідуальних ознак: віку, ваги, стану здоров’я;
  • краще за все пити воду з порцелянових поїльників з довгим вигнутим носиком або стаканів з соломинкою, аби не пошкодити зубну емаль;
  • поєднувати курс вживання мінеральних вод з іншими оздоровчими процедурами;
  • під час вживання вод не потрібно поспішати, людина повинна бути спокійною, в гарному настрої.

Активний відпочинок в Трускавці

Найбільш ефективним зміцнення здоров’я буде у комплексі з активним відпочинком. Дозвілля в Трускавці можна провести дуже цікаво – прогулятись в парку, відвідати різноманітні виставки, концерти (їх в місті влаштовують регулярно), замовити фотосесію.

Крім цього, в деяких санаторіях, таких як готель «Оскар» в Трускавці, є бюро екскурсій. Тут можна замовити одну з екскурсій: до Почаєва, озера Синевир, скель Довбуша, або ж послухати органний концерт в м. Самбір. З дітьми можна обрати поїздку до зоопарку Лімпопо або піти в гори для збирання ягід та грибів.

Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 травня 2022, 10:28 | Полтавщина | Суспільство
1. andrej77 / 1 березня 2023, 18:10
Дякую, цікава стаття, допомогла в пошуку курорта для батьків
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації