Вхід | Реєстрація

Справжнє «не кіно»

Справжнє «не кіно»

Думаю, що для постійних та уважних читачів «ЕХО»  не був секретом той факт, що автор цих рядків ніколи не підтримував вітчизняного політика на прізвище Зеленський. Та, зрештою, і всіх інших політиків.

Зізнаюся, що й до цього часу вважаю, що Володимир Олександрович став Президентом України завдяки вмілим діям маркетологів від політики. У тому числі, і через вчасну демонстрацію кінофільму «Слуга народу».

Думаю, що Зеленський та його політтехнологи навіть самі не очікували такого приголомшливого успіху. Так, мріяли зайти в парламент, а далі діяти по ситуації. Аж раптом…

Раптом, вчорашній актор-комік і повний нуль у політиці став президентом однієї з найбільших держав Європи.

І з першого дня почав виправдовувати скептичні настрої. Особливих успіхів, тим більше, проривів у жодній сфері суспільного життя не було, рейтинг падав, кількість розчарованих прихильників неухильно зростала.

І тут почалася війна.

Війна примусила навіть такого принципового скептика, як автор цієї статті, переглянути своє ставлення до Зеленського, як Президента. Пишу із великої літери не лише через те, що він є Президентом держави, у якій живу.

Так, знаю і розумію, що не все там, у Києві, «нагорі», не так гладко і впевнено, як нам демонструє військова пропаганда. Більш ніж упевнений, що й там пройшли етапи відчаю, зневіри, а то й відвертого страху. Та все ж…

Колись давно Вільям Шекспір написав, що весь цей світ є театром, а люди в ньому актори. От зараз ми волею долі змушені переживати величезну трагедію. А трагедія, як відомо, у її первісному значенні слова, є театральним жанром, відомим ще з давньогрецького культу Діоніса.

Волею долі Володимиру Зеленському випало грати в цій трагедії одну з провідних ролей. І з чистою совістю визнаю, що грає він її прекрасно. Навіть не знаю, чи зміг би хтось інший з українських політиків впоратися із таким страшним випробуванням, яким є війна.

Впевнений на сто відсотків, що вже зараз американські та інші сценаристи, продюсери та режисери пишуть тексти книг та фільмів, які будуть зняті про цю війну та Володимира Зеленського.

Так уже сталося, що вчорашній комік та не надто успішний політик за кілька місяців став одним із найвідоміших та найвпливовіших жителів планети Земля. Можна не сумніватися в тому, що у всіх світових офіційних та неофіційних рейтингах найвпливовіших людей у 2022‑му році Володимир Зеленський не матиме конкурентів.

Є, щоправда, один конкурент. Той, хто за жанрами трагедії її розпочав. Розпочав цю війну. Але виглядає він досить жалюгідно.

Навіть порівнювати смішно. Старий, хворий, помираючий злобний карлик проти молодого, енергійного, доброго, нехай і змученого, Героя.

Не знаю, як буде завтра. Після війни. Думаю, що підстави для критики та скепсису в ставленні до Зеленського, як і до всієї української влади, з’являться знову. Адже влада, як і самі українці, навряд чи зміняться докорінно і одночасно. Будуть і «договорняки», і бюджет тиритимуть. Але цей момент гордості за свою державу, за свого Президента, вже не зникне і не забудеться ніколи.

А гордість за націю залишиться назавжди. Як би там ця трагедія не закінчилася.


Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 травня 2022, 09:18 | Полтавщина | Редакційна


1. Седой / 23 травня 2022, 08:45
Информация к размышлению:
1.Війна примусила навіть такого принципового скептика (К) Разочаровал... Не тянешь на "принципового скептика".
2. "вчорашній комік та не надто успішний політик за кілька місяців став одним із найвідоміших та найвпливовіших жителів планети Земля" За счет наркоты? Смотреть жалко, а глядя на него и народ жалко.
3. "Старий, хворий, помираючий злобний карлик проти молодого, енергійного, доброго, нехай і змученого, Героя." Сам то веришь? Дедушка Путин еще простудится на похоронах тряпки-наркомана. В своем, конечно не юном возрасте, даже на татами Путин размажет клоуна-неудачника. Это объективно, я не фанат Путина.
4. Посмотри встречу с Дудой в Раде. Ты же, в отличие от клоуна, грамотный вроде. О какой многовековой дружбе пшеков с Украинцами он плел? О дружбе невест украинских пацанов с их панами перед первой брачной ночью? Или дружбе спин укрохолопов с батогами шляхтичей?
5. Мариуполь видел? Эвакуация в плен - это новое в военном искусстве. А вой про обстрелы мирных жителей почему 8 лет назад не начался? Опять "А нас за шо?"
И Вопрос: А почто такая тишина в комментах Славков и Селен. Язык в заднице или на фронт рванули? Сомневаюсь в последнем
2. Zlyuka / 23 травня 2022, 15:37
3. Zlyuka / 23 травня 2022, 15:39
Сєдой, а слабо на батьківщину приїхати і вживу розповісти свою позицію? Дєбил бля..
4. Чудо Юдо / 23 травня 2022, 23:06
Сєдой, можеш не напрягатися зі своєю пропагандою, тут уже остаточно бачили твій "руській мір" в напрямку корабля. Вся Україна там бачить уже, навіть учорашні лоялісти москви.
Путя обісрався і у політичному, і вже і у воєнному плані, руському кішлаку залишилося лише вперед у минуле крокувати. Он, уже піонерів клепають - іди запишись :)
5. Седой / 24 травня 2022, 08:53
Сєдой, а слабо на батьківщину приїхати і вживу розповісти свою позицію? (К) Жди. Уже скоро. Приеду. По существу есть что возразить? Думаю, что нет, но нельзя соглашаться - посадят. Демократия же во главе с польской полицией и польскими судами. Но не бойся, не дадим полякам в обиду. А что против пионеров имеешь? Дебилов на порядок меньше было. Азовстали привет :))
6. Selena2017 / 26 травня 2022, 09:57
1.Седой
«1. Седой / 23 травня, 08:45»


Славки та Селени сьогодні роблять все можливе і неможливе для твоєї погибелі, виродку. Якщо хочеш в яру бути мертвяком, розтягненим собаками , то приїжджай. Дурне й сліпе створіння.
7. Selena2017 / 26 травня 2022, 09:59
3.Zlyuka
«Zlyuka / 23 травня, 15:39»


Та йому немає часу, він в "Отрядах путина" зайнятий. Серед божевільних баб йому якраз і місце.
8. Selena2017 / 26 травня 2022, 10:06
5.Седой
«5. Седой / 24 травня, 08:53»


Ото серед божевільних баб та піонерів якраз тобі й місце : то твій фронт тепер , покруч нещасний
9. Selena2017 / 26 травня 2022, 10:09
Схвилювала виродка редакційна стаття не випадково . Про причини такого явища міркуйте кожен.
10. Selena2017 / 26 травня 2022, 10:21
1.Седой
«я не фанат Путина.»


Вже відхрещуєшся ? Природа зрадництва це передбачає.
11. Selena2017 / 26 травня 2022, 10:24
1.Седой
« грамотный вроде»


Автора редакційної така прихильність не ображає?До себе ж рівняє яничар поганий
12. Седой / 26 травня 2022, 14:12
Ядом захлебнешься... Заводи диван и на фронт! Не фанат - это не значит, что не поддерживаю. Божевiльнi - это вы, майданутые. Слава Богу, на Украине вас не большинство. Беги к пшекам, пока не все унитазы разобрали. На Ленинградку уже нельзя :))
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації