Вхід | Реєстрація

Кобеляки встановили обласний рекорд із видачі «гуманітарки»

Кобеляки встановили обласний рекорд  із видачі «гуманітарки»

У всякому разі, про це 16 травня говорили працівники Кобеляцької міської ради. Протягом восьми годин вони видали переселенцям, які зареєструвалися на території громади, 2150 продуктових наборів.

Згідно з офіційною інформацією, на території Кобеляцької громади зареєструвалися чотири тисячі громадян, які через війну були змушені полишити рідні для них місця і переїхати в більш безпечний регіон.

Більшість цих людей отримали гарантовані державою соціальні виплати. Паралельно Кобеляцька міська рада видавала продуктові набори місцевим мешканцям, котрі відносяться до категорії малозабезпечених. Переселенців же міська влада забезпечувала регулярними безкоштовними обідами.

Кілька тижнів тому почала розповсюджуватися інформація про те, що вимушеним переселенцям у багатьох громадах теж видають продуктові набори. Представники міської влади пояснювали, що ця акція проводиться силами обласної військової адміністрації і в Кобеляки «гуманітарку» з області не привозили.

Зрештою, минулого тижня стало відомо, що продуктові набори з Полтави привезуть і для переселенців, котрі оселилися на території Кобеляцької громади.

У суботу, 14 травня, гуманітарний вантаж дійсно прибув у Кобеляки. Про це та про те, що видача продуктів відбудеться в понеділок, 16 травня, повідомили як на офіційному сайті міськради, так і в місцевих ЗМІ.

…Понеділок, 16 травня, став для працівників міськради дійсно важким днем. Уже із шостої ранку біля будівлі міського центру культури та дозвілля вишикувалася величезна черга.

Та ажіотаж досить швидко минув. І вже пообіді черг не було. Один із співробітників міськради прокоментував:

— Так, зранку було «гаряче». Але без скандалів та конфліктів. Представники з Полтави нам говорили, що в Кобеляках за день видали найбільшу кількість продуктів, у порівнянні з іншими громадами.

За словами заступника міського голови Сергія Китайгори, до 15:30 продуктові набори отримали 2150 громадян. За декого це зробили уповноважені особи, маючи із собою відповідні документи. Адже через дефіцит пального та відсутність автобусного сполучення далеко не всі мали змогу приїхати в Кобеляки із віддалених сіл.

До продуктового набору від Полтавської ОВА входили наступні позиції: п’ять металевих або шість пластикових банок зі згущеним молоком, близько двох кілограмів консервів (овочевих, рибних та м’ясних), пачка кави, кілограм цукру, літр олії, два пакунки галетного печива, кілограм макаронів та два кілограми круп.

У Кобеляцькій міськраді сподіваються, що видача продуктових наборів буде продовжена і їх отримають всі без виключення переселенці.
Про дату чергового гуманітарного «траншу» буде повідомлено заздалегідь.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 травня 2022, 12:57 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації