Вхід | Реєстрація

19 000 ковдр від канадського уряду

19 000 ковдр від канадського уряду

Буде роздано переселенцям, котрі мешкають на Полтавщині.

Минулого тижня громади Полтавської області отримали гуманітарну допомогу від представників Міжнародної організації з міграції в Україні. Надання гумдопомоги стало можливим завдяки співпраці Полтавської обласної ради з Представництвом МОМ.

Як повідомили в облраді, гуманітарна допомога надійшла від Уряду Канади.

Зокрема, голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький розповів, що 19 тисяч ковдр будуть пропорційно розподілені між громадами. Завдання керівництва громад — надати допомогу насамперед тим особам, хто її дійсно потребує.

Доставку і передачу гуманітарки забезпечили представники МОМ. При отриманні ковдр були присутні голови кількох громад із Полтавської області.

Так очільник Новосанжарськї селищної ради Геннадій Супрун, спілкуючись із гостями з МОМ, сказав:

— У Новосанжарській громаді 3193 внутрішньо переміщених осіб — це немало. Мешканці громади з розумінням поставилися до проблем людей, які постраждали від війни.  Багато хто з них приїжджав зовсім без речей і потребував абсолютно всього. Допомагаємо їм, чим можемо. Розмістили біженців у приватному секторі, в закладах комунальної власності. Ми дуже вдячні Полтавській обласній раді та Представництву Міжнародної організації з міграції в Україні за підтримку і допомогу, яка для нас надзвичайно важлива.

Також минулого тижня в Нові Санжари привезли гуманітарний вантаж від Всесвітньої продовольчої програми ООН. У отриманні продуктів для переселенців посприяли голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький і депутат облради Лариса Босенко.

Гуманітарку, куди входили борошно і консерви, поставили на баланс та розподілили між внутрішньо переміщеними особами, які проживають на території нашої громади.

У Новосанжарській селищній раді подякували World Food Programme за надання гуманітарної допомоги переселенцям.

Отож, переселенці, які тимчасово проживають на Полтавщині, отримають від канадського уряду19 000 ковдр. У рамках співпраці Новосанжарській громаді передано 802 ковдри.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 травня 2022, 16:35 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації