Вхід | Реєстрація

Один КПП на кордоні лише для бензовозів

Один КПП на кордоні лише для бензовозів

Міністерство інфраструктури має домовленість із Державною прикордонною службою України про те, щоб один із західних пунктів пропуску був тільки для бензовозів.

Про це повідомив заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм.

«Є домовленість із прикордонною службою, що один із пунктів пропуску буде тільки для палива, там буде зроблено паливну смугу. Думаю, що це буде реалізовано найближчими днями», — сказав Найєм.

Він також додав, що планується зробити деякі пункти пропуску на польському кордоні лише вантажними, повністю перенаправивши пасажирські та легкові транспортні засоби на інші.

«Це насамперед Ягодін та Краковець, які можна направити на Устилуг та Шегині. Я думаю, що нам це вдасться зробити, і такі розмови зараз ведуться», — наголосив заступник міністра.

Згідно з підрахунками міністерства, станом на 13 травня в чергах на кордоні стоїть до 3 тисяч транспортних засобів, які не можуть виїхати з України та десь 1,2-1,5 тисячі в Україну. Причиною цього, окрім «євро блях» є те, що самі пункти пропуску не облаштовані.

«З тих пунктів, які є зараз на кордоні, не всі пункти можуть приймати великовантажні транспорти. На польському кордоні в нас лише чотири пункти пропуску, які можуть пропускати через себе 20-тонники (фури) — це Ягодин, Краковець, Шегині, Рава-Російська. Усі інші можуть пропускати 3,5-7 тонн — це, звичайно, не для вантажного транспорту», — підсумував Мустафа Найєм.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 травня 2022, 13:41 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації