Вхід | Реєстрація

Реконструкція очисних споруд тубдиспансеру обійдеться у 3 млн грн

У Всесвітній день боротьби із захворюванням на туберкульоз, у Кременчуцькому районі відбулася виїзна нарада по питанню реконструкції локальних каналізаційно-очисних Кременчуцького обласного протитуберкульозного диспансеру, який відноситься до об’єктів спільної власності територіальних громад області, пише Новини Полтавщини.
У нараді, яку вів голова постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування Анатолій Шкарбан, взяли участь заступник голови обласної ради Петро Ворона, депутати обласної ради Віктор Акімов, Олег Овчарь, начальник головного управління охорони здоров'я облдержадміністрації Віктор Лисак, начальник державного управління охорони навколишнього природного середовища в області Ігор Піддубний, головний лікар Полтавського обласного протитуберкульозного диспансеру Володимир Печериця, представники проектної організації.
Як наголосив Віктор Лисак, будівництво нових та реконструкція наявних очисних споруд протитуберкульозних медичних закладів області є нагальним завданням з огляду на зростання рівня захворюваності населення на туберкульоз. На часі будівництво очисних споруд Гадяцького обласного туберкульозного санаторію, реконструкція локальних каналізаційно-очисних споруд Кременчуцького протитуберкульозного диспансеру та обласної туберкульозної лікарні у селищі Опішня Зіньківського району. Проектно-технічна документація на ці об'єкти виготовлена. Управління сподівається на фінансування робіт із фонду охорони навколишнього природного середовища області. Впровадження проектів потребує чималих коштів.
Так, вартість реконструкції локальних каналізаційно-очисних споруд Кременчуцького протитуберкульозного диспансеру становить 2,9 мільйона гривень. Учасники зібрання розглянули план розташування споруд та ознайомилися з технологічною схемою їхньої роботи, яка передбачає поряд із водовідведенням стоків їхнє знезараження ультрафіолетовим випромінюванням та термічну обробку мулу. «Проблема знезараження стоків протитуберкульозного диспансеру турбує кременчужан вже 25 років, - зазначив депутат Віктор Акімов, - адже сьогодні стоки з диспансеру проходять лише біологічну очистку, після чого скидаються у Псел, що вкрай небезпечно для жителів регіону та довкілля».
«Обласна рада визначила охорону здоров'я пріоритетом у фінансуванні, - підкреслив голова комісії Анатолій Шкарбан, - депутати розуміють проблеми галузі, зокрема вважають за доцільне профінансувати з фонду охорони навколишнього природного середовища області роботи по реконструкції та будівництву очисних споруд протитуберкульозних медичних закладів, проте головному управлінню охорони здоров'я облдержадміністрації необхідно визначити черговість спорудження об'єктів, провести комплексну державну експертизу проектів, підготувати відповідні пакети документів, а також передбачити додаткові джерела фінансування». Такі підходи, на думку депутатів обласної ради, прискорять вирішення проблеми.
Заступник голови обласної ради Петро Ворона звернув увагу на необхідність сконцентрувати фінансові ресурси на реалізації одного з проектів, що дасть змогу уникнути розпорошення бюджетних коштів та ввести об'єкт в експлуатацію вже до кінця нинішнього року. На пропозицію депутата Віктора Акімова, доручено внести зміни до проекту реконструкції локальних каналізаційно-очисних споруд Кременчуцького протитуберкульозного диспансеру - перенести місце розташування споруд із рекреативної зони на територію закладу.
Учасники наради оглянули стаціонарне відділення, ознайомилися з побутовими умовами перебування хворих, цікавилися їхнім харчування, особливостями лікувального процесу та медикаментозним забезпеченням.

Автор: www.mobus.com


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 березня 2010, 13:18 | Кременчук | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації