Вхід | Реєстрація

Депутати хочуть дозволити вбивати дезертирів та порушників

Депутати хочуть дозволити вбивати дезертирів та порушників

Текст проєкту закону №7351 доступний на сайті Верховної Ради.

Закон передбачає, що зі Статуту внутрішньої служби ЗСУ, який регламентує застосування зброї проти військовослужбовців-порушників, приберуть рядки "не призводячи до смерті військовослужбовця".

Йдеться про застосування зброї в разі таких порушень: непокора; опір чи загроза начальнику; застосування насильства; дезертирство.

Зброю при цьому можна застосовувати, лише "якщо в інший спосіб неможливо припинити кримінальне правопорушення".

Автори законопроєкту - народні депутати від "Слуги народу" Мар’яна Безугла, Олександр Аліксійчук, Олександр Бакумов, Галина Третьякова, Віталій Войцеховський, Георгій Мазурашу, Олександр Федієнко та представник партії "Наш край" Сергій Гривко.

Головне науково-експертне управління Апарату Верховної Ради не рекомендує приймати законопроєкт. Його фахівці вважають, що смерть може бути для військових-правопорушників занадто суровим покаранням, не пропорційним ступеню шкоди.

Профільний комітет рекомендував прийняти законопроєкт в першому читанні, а потім доопрацювати. Пропонується уточнити, що командир має право знищувати дезертирів на місці лише в тому випадку, якщо існує реальна загроза життю цього командира або ж іншим його підлеглим.

 

UPD. Законопроект відкликали



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 травня 2022, 14:37 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації