Вхід | Реєстрація

Кобелячанин розгулював по місту з обрізом

Кобелячанин розгулював по місту з обрізом

Зброю та набої в чоловіка вилучили поліцейські.

21 травня Відділ комунікації поліції Полтавщини повідомив, що в Кобеляках правоохоронці вилучила в порушника обріз рушниці та набої.

За інформацією районного управління поліції,  у суботу, 21 травня, близько 7:45 кобеляцькі правоохоронці отримали повідомлення від військовослужбовців Збройних Сил України, що на одному з блокпостів у підозрілого чоловіка виявили зброю та набої до неї. На місце події виїхала слідчо-оперативна група поліції, яка й вилучила обріз рушниці та набої до неї.

Зі слів начальника відділення №2 (Кобеляки) Полтавського райуправління поліції Володимира Кузьменка, слідчі попередньо встановили, що 51-річний місцевий мешканець мав при собі обріз мисливської рушниці 12-го калібру з ознаками переробки та набої, без будь-яких дозвільних документів. За цим фактом правоохоронці, під процесуальним керівництвом Кобеляцького відділу Решетилівської окружної прокуратури, розпочали кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання щодо повідомлення фігурантові про підозру. Тривають слідчі дії.

Як розповіли свідки події, кобелячанин, у котрого вилучили зброю, йшов пішки через блокпост. Обріз він тримав у рюкзаку. Чоловік заявив, що носить зброю для самозахисту, оскільки в країні триває війна.

Згідно з Кримінальним кодексом, носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу — караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 травня 2022, 15:55 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації