Вхід | Реєстрація

Звичайна робота

Звичайна робота
Днями своє професійне свято відзначають Внутрішні війська МВС України. У Кременчуці з патрульним батальйоном внутрішніх військ найкраще знайомі мешканці Молодіжного. З середи по неділю 30 бійців зі службовими собаками забезпечують громадський правопорядок.
За ініціативи Почесного громадянина Кременчука Володимира Матицина та голови Автозаводської райради Володимира Коваленка у 1999 р. на Молодіжному було розміщено патрульну роту. Її появу обумовила критична на той час криміногенна ситуація в мікрорайоні. У 2000 р. на базі патрульного батальйону було створено військову частину 3059. А сьогодні міліціянти засвідчують: ситуація на Молодіжному стабільна. Нещодавно тут було проведене анкетування, яке з’ясувало, що 95% респондентів задоволені несенням служби патрульним батальйоном.

Із «сороконіжками» познайомилися першими
Гучне затримання обласним УБОЗом очільників банди «сороко­ніжок», що наганяла страх на Молодіжний упродовж року, відбулося практично блискавично. Проте поки справу розробляли вищі міліцейські інстанції, батальйону в/ч 3059 доводилося зупиняти цих злочинців у мікрорайоні, незважаючи на те, у що вони взуті.
— Спеціально цією бандою ми не займалися. Звісно, траплялося, що затримували молодих людей, які поводились агресивно і підходять під опис, але «кросівки» вони чи не «кросівки», не запитували. Доставляли їх до відділення міліції на Молодіжному,  – розповідає заступник командира в/ч 3059 з виховної роботи, майор Олександр Василинюк.
Він каже, що наразі криміногенна ситуація на Молодіжному стабільна. Найбільше неприємностей завдають любителі побешкетувати у нетверезому стані. Також досить часто під час обшуку у підозрілих осіб виявляють наркотичні речовини. До речі, на пошук останніх натренована німецька вівчарка Баді, один з 7-ми спеціально навчених службових собак, що допомагають військовим у патрулюванні.
Дресирувальники запевняють, такого пошукового таланту годі й шукати. Пси – переважно німецькі та середньоазіатські вівчарки, навчені знаходити людей, речі, наркотики, брати слід.

І так щодня
Як з’ясувалося, свою роботу військовослужбовці в/ч 3059 надзвичайною не вважають. Ну, що розкажеш?
— Ну, марихуану вилучили у хлопця, 15 грамів. Ну, вас же не це цікавить? Днями старший лейтенант Сергій Федосенко з молодшим сержантом Володимиром Бондаренком і ще трьома солдатами затримали громадянина, який мав при собі 15 грамів марихуани. Той чинив опір, намагався втекти, – розповідає пан Василинюк.
Не є чимось надзвичайним для патрульних і випадок, що трапився близько місяця тому у вечірній час. Молодий чоловік біля магазину вихопив у дівчини мобільник і почав тікати. Постраждала не розгубилась та покликала на допомогу. Її почув наряд у складі прапорщика Олександра Антонюка, солдата Олександра Мащенка та сержанта Олександра Замахаєва, які патрулювали зі службовим псом Кайманом. Чотириногий правоохоронець й упіймав злочинця, поваливши того на землю.
Проте не всіх правопорушників затримують так легко. У в/ч 3059 пам’ятають, як навесні 2002 р. військовим батальйону довелося патрулювати нагірну частину міста. Тоді у пров. Л. Толстого один з п’яних дебоширів почав відстрілюватися, намагаючись втекти від погоні. Він поцілив в одного зі своїх переслідувачів – рядового Олександра Собчука. Другий же, старший солдат Андрій Бєрєзніков, незважаючи на те, що сам був неозброєний, продов­жив наздоганяти постійно стріляючого втікача, одночасно викликаючи «швидку» для свого товариша. Порушник громадського порядку вирішив тоді ціною власного життя не датися в руки правоохоронцям. Він зупинився на мить і вистрілив собі у скроню. Обидва солдати були нагороджені відзнакою Міністерства внутрішніх справ – Хрестом Слави.
З того часу, як набрав чинності закон щодо обмеження вживання й продажу пива та слабоалкогольних напоїв, перед патрульними постало нове завдання. Наразі, за словами військових, їхня робота  – пояснювати. Бо, як з’ясувалося, далеко не всі знають про заборону палити і пити пиво у громадських місцях.

Автор: Олена УСКОВА, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 березня 2010, 13:20 | Кременчук | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації