Вхід | Реєстрація

У червні педагоги отримають меншу зарплату

У червні педагоги отримають меншу зарплату

Посадовці називають це вимушеною мірою через нестачу коштів у бюджетах усіх рівнів. І висловлюють сподівання, що фактичне скорочення зарплат буде заходом, нетривалим у часі.

Днями редакцію повідомили про те, що працівники дошкільних навчальних закладів у Кобеляцькій громаді будуть отримувати дві третини заробітної плати.

За коментарем ми звернулися до керівника міського відділу освіти Наталії Коваль.

Наталія Мефодіївна підтвердила достовірність цієї інформації. Щоправда, зауважила:

— Потрібно обов’язково уточнити, що в червні вихователі дошкільних навчальних закладів отримають дві третини від розміру не посадового окладу, а фактичної заробітної плати. Рекомендації щодо проведення цього безперечно непопулярного, але вимушеного заходу ми отримали із обласного Департаменту освіти. Скорочення зарплат торкнулося не лише педпрацівників дошкільних навчальних закладів. Із педагогів шкіл була знята надбавка за престижність праці. Протягом двох місяців меншу зарплату отримуватиме і обслуговуючий персонал загальноосвітніх шкіл. Причин цього вимушеного заходу дві. Перша — це проблеми з наповненням бюджету. Друга — школи і дитсадки вже кілька місяців фактично не працюють. Але ми в громаді прийняли рішення не відправляти людей у неоплачувані відпустки. Перед прийняттям рішення цікавилися станом справ із оплатою праці педпрацівників у Шишаках, Оржиці, Козельщині. Там все складніше, аніж у Кобеляках. Розумію людей, все дуже подорожчало, жити стало важче. Але ж, у нас у державі війна, бюджет майже не наповнюється. Дуже сподіваюся, що вже до кінця осені відновлять роботу дитсадки, потім запрацюють школи, покращиться ситуація із наповненням бюджету.

Потрібно зауважити, що в деяких громадах області дитсадки вже відновили роботу. Але дозволи на це вони отримують при умові наявності сховищ. А вони не скрізь є. Для прикладу, із двох кобеляцьких міських дитсадків сховище для дітей і персоналу є лише в одному.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 травня 2022, 16:03 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації