Вхід | Реєстрація

Нехвороща отримала гуманітарку від ООН

Нехвороща отримала гуманітарку від ООН

Гуманітарна допомога в територіальну громаду надійшла в рамках угоди з Організацією об’єднаних націй.

Цього року Полтавська обласна рада підписала угоду із Всесвітньою продовольчою програмою ООН, що надає допомогу в екстрених ситуаціях. Полтавщина отримає від ООН продукти харчування.

На початку травня голова облради Олександр Біленький анонсував, що гуманітарка надійде до всіх громад Полтавської області. Отримуватимуть продукти харчування переселенці та громадяни, які постраждали внаслідок війни.

Першими гуманітарну допомогу, що складалася з борошна й гороху (по 20 та 10 тонн відповідно), передали в Чутівську та Зіньківську громади.

У понеділок, 30 травня, працівники Полтавської облради повідомили, що продовжується видача гуманітарки за Всесвітньою продовольчою програмою ООН в Україні. Цього дня зі складу в місті Полтава продукти харчування отримали представники 10 громад. Зокрема, Опішнянської, Щербанівської, Мартинівської, Котелевської, Великорублівської, Михайлівської, Нехворощанської, Машівської, Оболонської і Кам’янопотоківської.

Олександр Біленький наголосив, що завдяки підтримці міжнародних партнерів, внутрішньо переміщені особи, які постраждали від військових дій, будуть забезпечені продовольчими наборами.

Одяг та засоби гігієни від «Громадського здоров’я»

Також минулого тижня в Нехворощі побували представники Полтавського обласного благодійного фонду «Громадське здоров’я». Волонтери зібрали для переселенців, які оселилися в селах громади, гуманітарний набір у вигляді одягу та засобів гігієни, повідомила прес-служба Нехворощанської сільради. Одяг вимушено переміщені особи можуть отримати в Нехворощанському будинку культури, а засоби гігієни розвезуть у старостинські округи.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 червня 2022, 10:19 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації