Вхід | Реєстрація

Кисень для хворих добуватимуть прямо в Кобеляках

Кисень для хворих добуватимуть прямо в Кобеляках

Спеціальну кисневу станцію змонтують на території міської лікарні. Щоправда, коли проект буде втілений у життя, остаточно ніхто сказати не може. Усе через війну.

Днями на платформі оголошень про державні закупівлі Прозорро з’явилося повідомлення про те, що кобеляцька лікарня замовляє роботи на 700 тисяч по проведенню реконструкції системи киснепостачання.

Нас ця інформація зацікавила. Тим більше, що не так давно в лікарні вже проводили роботи по реконструкції подібної системи.

Про те, що відбувається зараз, редакції розповів головний лікар міської лікарні Володимир Казирод.

Він пояснив:

— Держава виділила кошти, які будуть направлені на те, щоб у шести лікарнях Полтавської області були встановлені кисневі станції. Це обладнання здатне добувати кисень із повітря прямо «на місці». Тут поясню трішки детальніше. Для роботи апаратів ШВЛ потрібен високоочищений кисень. Його ми й надалі привозитимемо в балонах із Полтави. А ось для того, щоб киснем дихали пацієнти, які просто потребують кисневої підтримки, можна буде використовувати й ту, з дозволу сказати, сировину, яку ми отримуватимемо після встановлення обладнання. А таких хворих — більшість. Для них ми кисень добуватимемо із повітря прямо тут у Кобеляках, у лікарні.

Щоправда, Володимир Казирод уточнив, що 700 тисяч гривень із державного бюджету будуть витрачені лише на підготовку спеціального майданчика та всієї необхідної інфраструктури. На придбання самої кисневої станції коштів ще не виділяли. Коли виділять — невідомо. Адже в Україні війна, і держбюджет не наповнюється в потрібній мірі.

За словами головного лікаря, встановлення кисневої станції дасть можливість уберегтися від можливого дефіциту кисню.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 червня 2022, 18:40 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації