Вхід | Реєстрація

Браконьєри на Орелі

Браконьєри на Орелі

У минулий четвер рибінспектори виявили порушника, який ловив на сітки.

2 червня новосанжарські поліцейські та представники Полтавського рибоохоронного патруля під час спільного рейду зафіксували грубе порушення правил рибальства, інформує прес-служба відомства.

Інцидент стався в акваторії річки Оріль, поблизу села Нехвороща. Поліцейські та рибінспектори встановили, що чоловік, озброївшись трьома жиляними сітками, «рибалив» із дерев’яного човна. Усього браконьєр устигнув виловити з Орелі 8,5 кілограма риби (по 9 линів і карасів, 4 лящі, 3 окуні, 2 щуки).
За підрахунками фахівців, збитки, нанесені рибному господарству України, склали 54 927 гривень.

На браконьєра склали протокол про адміністративне правопорушення за ознакою частини 4 статті 85 КУпАП.

Також перевіряючі задокументували грубе порушення Правил рибальства, що містить ознаки кримінального проступку. Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань по факту браконьєрство за статтею 249 ККУ (незаконне зайняття рибним та іншим рибнодобувним промислом). Сітки, рибу і човен правоохоронці вилучили до відповідного рішення суду.

У Полтавському рибоохоронному патрулі нагадали про «гарячу лінію» за номером — (096)907–50–08.

Більше 40 порушникам повідомили про підозру

Такі дані днями оприлюднили полтавські поліцейські. Згідно з їхньою інформацією, протягом п’яти місяців цього року за фактами незаконного рибного добувного промислу розпочато 109 кримінальних проваджень. 43 порушникам повідомлено про підозри та скеровано до суду 37 обвинувальних актів. За попередніми підрахунками, браконьєри завдали державі шкоди на 18,5 мільйона гривень.

Зі слів начальника поліції Полтавщини Євгена Рогачова, із початку 2022‑го правоохоронці вилучили в браконьєрів 107 тонн незаконно добутої риби, більше 38 кілометрів риболовецьких сіток, 15 транспортних засобів (10 автомобілів, 3 мотоцикли та 2 причепи), що використовувалися в злочинній діяльності, та близько 45 різних плавзасобів.

У рамках відкритих кримінальних проваджень тривають слідчі дії.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 червня 2022, 19:37 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації