Вхід | Реєстрація

Олексій Знайко не зустріне своє 27–річчя

Олексій Знайко не зустріне своє 27–річчя

9 червня жителів Нехворощанської громади та, зокрема, Соколової Балки зібрала сумна подія. Нехворощани провели в останню путь свого земляка, захисника України Олексія Знайка, інформує прес-служба сільської ради.

Герой України народився в Соколовій Балці, навчався в місцевій школі. По її завершенню вступив до Полтавського профтехучилища №23, де отримав спеціальність електрозварювальника. Працював у соколовобалківському товаристві «Сокіл».

30 червня 2015 року був призваний на строкову військову службу. Далі служив контрактником у десантно-штурмових військах. У 2018 році продовжив контрактну службу в 24-му штурмовому батальйоні «Айдар».

Олексій Знайко брав участь у Антитерористичній операції на Сході України. За час служби був сапером, водієм бронетранспортера, розвідувальником.
У тому ж 2018-му захисник одружився. Разом із дружиною Іриною та сином Данилом мешкав у селі Костянтинівка Донецької області.

Із початком російської навали Герой перевозить свою родину в рідну Соколову Балку, а сам їде воювати з російськими окупантами.

У березні отримав легке поранення і контузію, у травні — осколкове поранення. Та відновившись, ставав у військовий стрій.

6 червня Олексій загинув у селі Богородичне Краматорського району Донецької області.  Герой України не дожив 8 днів до свого 27-річчя.

У останню путь земляка провели жителі Соколової Балки, Андріївки і Світлівщини. Загиблого Героя зустрічав живий коридор. Після прощальної панахиди, що проходила в батьківському дворі, на центральному кладовищі відбувся траурний мітинг.

Побратим Олексія Знайка — Іван Духновський у прощальному слові вибачився перед рідними, що не зумів уберегти їхнього сина, брата і батька.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 червня 2022, 17:55 | Нові Cанжари | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації