Вхід | Реєстрація

Пацієнта привезли, а хірург п’яний

Скандал навколо того, що черговий лікар був п’яний, вибухнув у медзакладі, коли пацієнта привезла швидка допомога. На місце пригоди виїхав головний лікар, у присутності якого на хірурга склали акт. Сам винуватець скандалу запевняє, що тієї ночі був не п’яний, а втомлений і після стресу. Згодом його звільнили. Керівництво медгалузі міста каже, що подібним лікарям – не місце в медицині..
Прикрий випадок між пацієнтом та хірургом стався днями в першій міській лікарні. Саме туди в ніч чергування медзакладу швидка допомога привезла хворого, який невідкладно потребував консультації лікаря. Попередньо йому поставили діагноз – гострий тромбоз артерії нижньої кінцівки. Проте родичі пацієнта запідозрили, що черговий лікар знаходиться напідпитку. Спалахнув скандал!– Вони телефонували навіть у мерію і питали, хто з керівників міста відповідає за лікарні аби поскаржитися, – каже один із пацієнтів закладу. Цю інформацію підтверджують і у відділі контролю за оперативною обстановкою міста, але запевняють, що скаржитися люди не стали і навіть не питали телефони керівника галузі чи самого мера, як буває зазвичай, коли надходять емоційні скарги.
Начальник міськздороввідділу Валерій Литвиненко заявив, що дізнався про цю скаргу в ту ж ніч, коли виникла суперечка.
– Жінка зателефонувала до мене вночі і сказала, що лікар п’яний. Через 40 хвилин на місце приїхав головний лікар закладу Віктор Ліненко. Вони на місці склали акт про те, що за візуальними ознаками хірург був напідпитку. Сам медик до наркодиспансеру не поїхав. Інші два його колеги були тверезими. Він запевняє, що тієї ночі був не п’яний, а втомлений і після якогось стресу. Але ж ознаки нетверезості бачили інші лікарі та паціент, – сказав Валерій Литвиненко.
Головний лікар першої міської лікарні пан Ліненко каже, що тієї ночі робити операцію пацієнту не стали, бо не було термінової необхідності.
– Робити хірургічне втручання не було необхідності. За його станом спостерігали. Викликали фахівців з Полтави. Оперували пізніше, до того ж інші лікарі, – повідомив пан Ліненко. Пацієнту зробили ампутацію частини ноги.

«Лікаря звільнили по статті»
– Ми його звільнили. Він вже пенсійного віку, – заявив про «героя скандалу» у вівторок Віктор  Ліненко. При цьому він сказав, що у звільненого лікаря вже траплялися подібні історії. Це було в 2005 році при попередньому головному лікареві. Валерій Литвиненко додав, що звільнення відбулося у відповідності з законом: «Лікаря звільнили по статті». Він вважає, що ображений медик звертатиметься в суд, але керівник міськздороввідділу впевнений, що все було зроблено у строгій  відповідності до діючого законодавства.І головний лікар, і керівник медичної галузі міста запевняють, що періодично перевіряють лікарів під час роботи і чергування, але поки що не виявляли п’яних медпрацівників. Валерій Литвиненко пригадав, що востаннє подібний випадок був при мері Олегові Надоші, коли той приїхав до дитячої лікарні і побачив там нетверезого лікаря.
– Я їжджу до лікарень з перевіркою. Особливу увагу приділяю першій, другій, третій та дитячій лікарням. Якщо коли-небудь з чимось подібним стикнуся, то подібним лікарям – не місце в нашій галузі, – підсумував Валерій Литвиненко.

Автор: Клим Соколов, www.telegraf.in.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтава | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації