Вхід | Реєстрація

Росія намагається тиснути на Казахстан: Кремль зупинив відвантаження нафти

Росія намагається тиснути на Казахстан: Кремль зупинив відвантаження нафти

Росія намагається тиснути на Казахстан. Кремль зупинив відвантаження казахстанської нафти з порту Новоросійська після заяв Токаєва.
 
Росія обмежила відвантаження нафти з Казахстану через порт в Новоросійську на узбережжі Чорного моря. Офіційна причина – роботи з знешкодження торпед і мін часів Другої світової війни, що не розірвалися. Так, в акваторії поруч із відвантажувальними пристроями КТК виявлено близько 50 потенційно небезпечних об'єктів.
 
Це сталося після заяв президента Казахстану Касим-Жомарта Токаєва в межах економічного форуму ПМЕФ в Санкт-Петербурзі щодо невизнання незалежності так званих "Л/ДНР".
 
17 червня під час спільної дискусії з президентом РФ Владіміром Путіним він заявив, що не визнаватиме незалежність окупованих Росією українських територій, назвавши "ДНР"та "ЛНР" квазідержавними утвореннями.
 
Уже наступного дня "Коммерсант" повідомив про те, що відвантаження казахстанської нафти у Новоросійську може періодично призупинятися.
 
Пізніше російські ЗМІ повідомили, що Казахстан заблокував на своїй території 1700 вагонів з вугіллям, яке транзитом доставлялося до РФ. Офіційною причиною такого кроку Нур-Султан називає дотримання антиросійських санкцій, запроваджених ЄС, та побоювання вторинних обмежувальних заходів. Натомість Казахстан цю інформацію спростовує.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 червня 2022, 17:11 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації