Вхід | Реєстрація

Браконьєрський улов вартістю 140 тисяч гривень

Браконьєрський улов вартістю 140 тисяч гривень

У понеділок рибінспектори та правоохоронці затримали в Кобеляцькій громаді порушника, який «рибалив» на сітки.

За інформацією Полтавського рибоохоронного патруля, 20 червня браконьєр «промишляв» у межах регіонально-ландшафтного парку «Нижньоворсклянський». Його під час спільного рейду виявили працівники патруля та кобеляцькі поліцейські.

Близько опівдня вони обстежували Кам’янське водосховище і помітили порушника поблизу села Придніпрянське Кобеляцької ОТГ. Браконьєр ловив рибу за допомогою ліскової сітки загальною довжиною 50 метрів.

На момент «зустрічі» з інспекторами й правоохоронцями він устиг добути майже 8 кілограмів риби: 18 карасів, 13 окунів, по 3 плітки і синця, по 2 лящі й лини, краснопірку й плоскирку.

За підрахунками учасників рейду, сума завданих браконьєром збитків становить 139 238 гривень. На горе-рибалку складено протокол про адміністративне правопорушення за частиною 4 статті 85 КУпАП. Сітку та рибу вилучено до відповідного рішення суду.

Інспектори та слідчо-оперативна група поліції задокументували грубе порушення Правил рибальства, що містить ознаки кримінального проступку. Відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом браконьєрство (стаття 249 ККУ «Незаконне зайняття рибним та іншим рибнодобувним промислом»).

Також у прес-службі рибоохоронного патруля наголосили, що залежно від розмірів завданих збитків за грубе порушення правил рибальства передбачені адміністративна і кримінальна відповідальності. Згідно з частиною 1 статті 249 ККУ, незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду, карається штрафом від 17 000 до 51 000 гривень або обмеженням волі на строк до 3 років.
Тому якщо ви зафіксували порушення Правил рибальства, порядку придбання чи збуту риби, рибоохоронці прохають повідомляти на «гарячу лінію»: (096)907–50–08.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 червня 2022, 15:04 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації