Вхід | Реєстрація

Полтавський суд не відсторонив Копельця від роботи

Полтавський суд не відсторонив Копельця від роботи

Але співробітники прокуратури подали апеляцію на рішення суду. Так що питання про те, чи буде кобеляцький міський голова й надалі виконувати свої службові обов’язки, залишається відкритим.

Кілька днів тому інформаційний ресурс «Полтавщина» повідомив про те, що кобеляцькому міському голові Олександру Копельцю повідомлено про підозру в скоєнні злочину.

«Керівник Полтавської обласної прокуратури повідомив про підозру міському голові одного з населених пунктів Полтавщини. Йому інкримінують зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та службове підроблення офіційних документів (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України). Про це повідомили в прес-службі Полтавської обласної прокуратури.

За даними слідства, міський голова уклав із товариством низку договорів підряду щодо капітального ремонту дорожнього покриття однієї з вулиць міста.
Незважаючи, що фактично ремонту не зроблено, посадовець підписав та завірив печатками міської ради акти виконаних робіт, унаслідок чого товариство безпідставно отримало з місцевого бюджету майже 400 тис. грн., а територіальна громада зазнала збитків на вказану суму.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні триває. Слідчі дії здійснюються відділом поліції № 1 Полтавського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області, процесуальне керівництво забезпечується органами прокуратури.»

Нагадаємо, що мова йде про події ледве не п’ятирічної давності. Тоді ще під час першої каденції Олександра Копельця на посаді міського голови був проведений ремонт асфальтного покриття на кількох вулицях містечка. У проектно-кошторисній документації значилися одні адреси, а по факту, асфальт постелили в іншому місці.

Ця обставина зацікавила співробітників прокуратури. Було відкрите кримінальне провадження, проведені відповідні експертизи. Зокрема, перевіряли і товщину асфальту, покладеного на дороги.

Міський голова Олександр Копелець тоді заявляв про свідому чи несвідому помилку вже колишніх землевпорядників при підготовці документів. Була навіть створена депутатська комісія на чолі з Анатолієм Кучеренком. Депутати переміряли «квадратуру» укладеного асфальтного покриття. За їх висновками, площа укладеного асфальту співпадає із заявленою в проекті.

Потрібно відзначити, що документи щодо оголошення підозри Олександру Копельцю були готові ще кілька років тому. Автор статті бачив їх на власні очі. Не вистачало лише підпису прокурора Полтавської області. Адже згідно із чинним законодавством, про підозру чиновникам рівня міського голови оголошує виключно обласний прокурор. Але із невідомих чи, навпаки, всім відомих причин, процесуальні дії були «пригальмовані». Та, як виявилося, кримінальна справа нікуди не зникла. Вона просто лежала «під сукном».

Ресурс «Полтавщина» повідомляв, що міський голова Олександр Копелець у коментарі для видання назвав цю кримінальну справу замовною.

Минулого тижня міський голова коментував перебіг цієї кримінальної справи вже для «ЕХО». Олександр Олександрович сказав, що не давав коментаря «Полтавщині». Нам ще повторив, що вважає справу замовною.

Він розповів, що спочатку співробітники прокуратури хотіли відкрити кримінальне провадження виключно щодо виконавця робіт. І, нібито, мали в суді представляти інтереси міської ради.

Але Олександр Копелець, за його словами, відмовився свідчити проти виконавців робіт. І тоді через кілька місяців було відкрите кримінально провадження, у якому в якості підозрюваного фігурував уже сам міський голова.

Керівник міста й зараз вважає, що справа не матиме судової перспективи. Він нагадав, що рік тому Господарський суд визнав претензії прокуратури до компанії «Інтера-Строй», що проводила ремонт кобеляцький вулиць Подільська, Космонавтів, Чкалова ще в 2017 році, безпідставними.
Зараз Олександр Копелець говорить:

— Будь-хто може проїхатися тими вулицями і на власні очі побачити, що асфальт укладений. Він за кілька років експлуатації не зруйнувався. То які до нас чи виконавців можуть бути претензії?

Редакції стало відомо, що співробітники прокуратури прохали суд відсторонити Олександра Копельця на період розгляду справи від виконання службових обов’язків та накласти арешт на його майно. Але суд першої інстанції (від редакції: не Кобеляцький районний суд) відмовив їм у цьому. Після цього працівники прокуратури подали апеляцію.

Так що епопея щодо можливого криміналу ще 2017 року не закінчена.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 червня 2022, 15:38 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації