Вхід | Реєстрація

Новосанжарські переселенці отримають допомогу

Новосанжарські переселенці отримають допомогу

Внутрішньо переміщеним особам, які проживають на території Новосанжарської громади та відносяться до вразливих верств населення, благодійна організація перерахує по 6600 гривень. Для цього необхідно було зареєструватися в представників фонду.

20 травня в Полтаві відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Полтавською обласною радою та благодійною організацією «Благодійний фонд «Карітас Полтава».

Зі слів директора фонду Володимира Раковецького, підписання документу необхідне для співробітництва в напрямках соціальних та благодійних проєктів, що надають допомогу тим, хто постраждав через військову агресію рф в Україні.

За інформацією Полтавської облради, учасниками програми вже стали Петрівсько-Роменська, Сергіївська, Зіньківська, Краснолуцька, Великобудищанська, Решетилівська, Шишацька, Опішнянська, Градизька, Оржицька та Ланнівська громади.

У п’ятницю, 17 червня, представники благодійного фонду «Карітас Полтава» провели реєстрацію на програму виплати грошової допомоги для переселенців Новосанжарської громади. Грошову допомогу нададуть вразливим верствам населення, зокрема, вагітним, людям з інвалідністю, багатодітним родинам, самотнім, важкохворим, одиноким батькам. Сума грошової виплати на одну особу становитиме 6 660 гривень.

Як повідомив новосанжарський селищний голова Геннадій Супрун, із 24 лютого громада прийняла близько 3200 вимушених переселенців. Працівники селищної ради та жителі ОТГ щодня вирішують питання житла для внутрішньо переміщених осіб, забезпечення їх харчуванням та іншою необхідною допомогою. Та фінансова підтримка вимушених переселенців від благодійного фонду не буде зайвою.

Також у перс-службі облради поінформували, що на персональні банківські картки заявників уже почали надходити кошти.

Для довідки. Карітас України входить у одну з найбільших міжнародних мереж благодійних організацій у світі та Європі. Слово «Карітас» означає любов і милосердя, співчуття та благодійність.

Робота Карітасу України сфокусована на 6 основних напрямках: допомога дітям, молоді та сім’ям, які перебувають у кризі; охорона здоров’я; допомога людям з особливими потребами; соціальні проблеми міграції; допомога в надзвичайних ситуаціях; розбудова громад.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 червня 2022, 14:27 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації