Вхід | Реєстрація

Олександра Копельця відсторонили на два тижні

Олександра Копельця відсторонили на два тижні

Ми вже неодноразово повідомляли про існування та перебіг кримінальної справи, фігурантом якої є кобеляцький міський голова Олександр Копелець. Правоохоронці підозрюють Олександра Олександровича в тому, що в далекому 2017 році він зловживав службовим становищем та підробив службові документи.

Мова йде про історію одного з перших ремонтів кобеляцьких вулиць. Тоді в 2017 році робітники фірми «Інтера-Строй» уклали асфальт на кількох міських вулицях. Прокуратуру зацікавив той факт, що згідно з проектно-кошторисною документацією асфальт мали «постелити» в одному місці, а по факту роботи провели в іншому.

Ще тоді міський голова заявляв про свідоме «підтасування» документів екс-землевпорядниками міської ради. Навіть була створена спеціальна депутатська комісія, котру очолив Анатолій Кучеренко. Депутати переміряли площу застеленого асфальту і прийшли до висновку, що в ході проведення робіт ніхто нічого не вкрав.

Співробітники ж прокуратури, у свою чергу, провели ще й експертизу товщини асфальтного покриття. І долучили результати експертизи до кримінальної справи.

Більше того, ще в 2021 році автор цієї статті випадково отримав змогу потримати в руках документ, яким міському голові мали оголосити про підозру в скоєнні злочину. У тому документі не вистачало лише підпису прокурора області. Підпис так і не поставили.

З того часу змінилися кілька обласних прокурорів, змінилася і політична ситуація. І підпис був поставлений.

У червні 2022 року Олександру Копельцю повідомили про підозру. Сам міський голова назвав кримінальну справу, в якій він є фігурантом, сфабрикованою і такою, що не має судової перспективи.

А потім суд першої інстанції відмовив прокуратурі у накладенні арешту на майно Олександра Копельця та відстороненні його від займаної посади на період досудового розслідування. Злі поінформовані язики стверджують, що ціна подібних рішень коливається в діапазоні між 5 до 10 тисячами доларів.

Співробітники прокуратури подали апеляцію.

І ось увечері, 11 липня, до редакції надійшло повідомлення від одного вельми обізнаного інформатора. Згідно з його інформацією, яку він, у свою чергу, отримав із «залу суду», Апеляційний суд Полтавської області задовольнив клопотання Решетилівської прокуратури і прийняв рішення накласти арешт на майно кобеляцького міського голови Олександра Копельця та відсторонити останнього від виконання службових обов’язків.

Це рішення прийняте в рамках кримінальної справи за фактом зловживання службовим становищем та підробки службових документів під час проведення ремонту доріг ще в далекому 2017 році фірмою «Інтера-Строй».

Наступного дня вже кілька інших джерел підтвердили редакції достовірність вищевикладеної інформації. Один інформатор уточнив, що міського голову відсторонили від виконання службових обов’язків терміном на два тижні.

Потрібно уточнити, що всі ці судові рішення ще не означають, що в згаданій кримінальній справі поставлена крапка. Тим більше, що наші джерела повідомляють про те, що в найближчі дні суд накладе арешт на майно Олександра Копельця.

Безумовно, до вироку в даній справі ще далеко. Але люди, які знають про принципи функціонування правоохоронної системи в Україні, що є відомими громадськості, говорять, що про виправдальний вердикт суду мова вже не йде. Хіба що влада в Україні чи Полтавській області зміниться. І якщо справу передали в суд, то це означає, що владного «даху» у її фігуранта вже немає.

Потрібно також нагадати про те, що частина депутатського корпусу в Кобеляцькій міській раді дуже бажає отримати інформацію про те, куди ж поділося дизпаливо, яке надавали владі під час війни. А, як стало відомо редакції з інформації, що таки «просочується» зі стін міськради, там катастрофічно бракує бажаючих поставити свій підпис під актом списання солярки, що зникла в невстановленому напрямку.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 липня 2022, 18:52 | Кобеляки | Кримінал
1. Чудо Юдо / 13 липня 2022, 15:05
Якось цікаво... мені здається, що на цього чоловіка можна нарити криміналу вагон, варто лише копнути трошки.
Але правоохоронці стільки років вдають сліпих, друних і глухих.
5 років назад завели одну справу і не чути, й не видно про неї було 5 років... А тут раптом з’явилася.

Відчуття, що на всіх чиновників заводять по 1 такій справі і ховають десь під скатертину, щоб витягти в будь-який момент, якщо у чиновника раптом протекторат спаде.

Змінено 13.07.2022, 15:05
2. ixtamnetka2 / 14 липня 2022, 12:28
Катюзі по заслузі !
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації