Вхід | Реєстрація

У Кобеляках почали судити терориста

У Кобеляках почали судити терориста

У вівторок, 12 липня, Кобеляцький районний суд почав розгляд незвичайної для нашої місцевості справи. Одного із наших земляків підозрюють у створенні терористичної організації.

Коротенька передісторія. Фігурантом справи є житель Білицької громади. Він народився і виріс на Полтавщині. З часом переїхав у Маріуполь. Служив у поліції. Звільнився у званні капітана. Переїхав до одного із найбільших сіл Білицької громади. Там зробив «блискучу» кар’єру, влаштувавшись прибиральником в одному з бюджетних закладів.

Після початку вторгнення російських військ на Україну, земляки фігуранта звернули увагу на зміст постів, які той регулярно розміщував на своїй сторінці в соцмережі.

Так, ще 21 лютого чоловік закликав чекати появи «ввічливих людей». Так називали рашистських солдатів, котрі у свій час здійснювали захоплення українського Криму.

Окрім того, підозрюваний постійно пропагував комуністичну символіку, виставляв відеоролики із виступами путіна, конашенкова та іншої сволоти.
Користувачі соцмережі звернули увагу на такі, м’яко кажучи, неоднозначні повідомлення і поінформували про це місцеву владу. Чиновники, у свою чергу, звернулися в Службу Безпеки України.

Прихильника путіна і «руського міра» заарештували і взяли під варту. Він уже кілька місяців перебуває в СІЗО.

так виглядає сторінка підсудного у сомережі facebook

 

За поки що неофіційною інформацією, чоловік зізнався в тому, що був агентом російських спецслужб. Якщо його провину доведуть у суді, то екс-поліцейський-прибиральник «сяде» за ґрати на 15 років.

Про інші деталі та фінал цієї кримінальної справи ми напишемо пізніше.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 липня 2022, 15:20 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації