Вхід | Реєстрація

Жителі Дашківки стурбовані відсутністю лікаря

Жителі Дашківки стурбовані відсутністю лікаря

Мешканці одразу кількох сіл прийшли на зустріч із старостою Володимиром Скляренком, аби довести до влади перелік проблем, які їх турбують.

У вівторок, 19 липня, відбулася зустріч жителів Дашківки, Шевченок, Григорівки, Мартинівки та Сінного зі старостою. Про перебіг розмови нам розповіла місцева жителька Аліна Панасенко.

За її словами, люди стурбовані передусім сумною перспективою втратити доступ до медичного обслуговування.

Ось що повідомила Панасенко:

— Ми звикли до того, що нас обслуговує лікар з великим стажем Валерій Шептуха. Люди завжди були задоволені його роботою. Аж раптом ми дізналися, що Шептуха в нас уже не працюватиме. А наші медичні книжки почали перевозити в Орлик, у тамтешню медамбулаторію. Це неабияк стурбувало громаду, особливо пенсіонерів. У них виникнуть проблеми. Це ж потрібно буде долати кілька додаткових десятків кілометрів. У Придніпрянське — здати аналізи. У Орлик — потрапити на прийом до лікаря. У Кобеляки — прокапатися. Для людей похилого віку з «букетом» хвороб — це важко і дорого. Тим більше, що до нас і соціальний автобус не заїжджає. І аптеки у нас теж немає, тобто й найпростіші ліки ми тут купити не можемо. Фактично люди залишаються без доступної їм медичної допомоги.

На зібрання в Дашківці прийшли і приїхали, за словами Панасенко, чотири десятки місцевих жителів. Вони передали свою стурбованість старості Володимиру Скляренку. Той, у свою чергу, одразу по телефону зв’язався із посадовцями Кобеляцької міськради.

Результатом зібрання стала домовленість про те, що наступного разу в Дашківку приїдуть чиновники з Кобеляк. Селяни очікуватимуть на приїзд головного лікаря Кобеляцького ЦПМСД Любові Коломієць, міського голови Олександра Копельця чи когось із його заступників.

Чиновники пообіцяли приїхати вже наступного тижня.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 липня 2022, 15:08 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації