Вхід | Реєстрація

Держава конфіскувала майно компартії

Держава конфіскувала майно компартії

Рішенням суду, згідно із Законом України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», заборонено діяльність Комуністичної партії.

Відповідно до дослідження громадського руху «Чесно», компартія володіє найбільшою кількістю майна з-поміж заборонених проросійських партій. Серед нерухомості, що належить комуністам, встановили й квартиру в центрі Горішніх Плавнів, повідомили в Полтавському офісі УІНП.

На думку експертів громадського руху «Чесно», конфіскація майна КПУ може принести державі десятки мільйонів гривень: «Загальну вартість майна КПУ, яке в перспективі перейде в державну власність, оцінити складно, адже частина з нього в окупації, частина в невідомому стані, а частина розташована в маленьких містечках та селах. Втім, за рахунок об’єктів у облцентрах та в столиці, вартість цього майна може сягати десятків мільйонів гривень».

Нерухомість КПУ розкидана по всій країні. Втім, найбільше об’єктів партія має саме на Донеччині, Луганщині та в Криму. Більшість нерухомості комуністів перебуває на тимчасово окупованих територіях — 34 з 61 об’єктів.

Громадський рух повідомляє, що під конфіскацію може попасти не все майно КПУ, адже вони виявили кілька об’єктів, які фігурують у звітності партії за кінець 2019 року й відсутні в ухвалі суду. Йдеться про невелику квартиру в центрі Горішніх Плавнів (20,8 кв. м) та нежитлове приміщення в смт Любешів, Волинської області на 216 квадратів. Інформацію про ці об’єкти передали Міністерству юстиції.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 липня 2022, 15:52 | Полтавщина | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації